Fritzl: Majka me zvala Sotonom

NAKON što je u medije dospjelo kako je austrijski monstrum Josef Fritzl psihijatrima priznao kako je vlastitu majku, sve do njene smrti, držao zatočenu na tavanu, otkriveni su novi šokantni detalji njegove ispovijesti.

"Majka me zvala Sotonom. Nije me samo konstantno tukla već me i proklinjala i nazivala me Sotonom i zločincem. Rekla mi je kako me na svijet donijela samo zato kako bi dokazala mom ocu da nije neplodna te kako me nikad nije željela. Rekla je da nisam dobar ni za što", rekao je Fritzl.

Orgije u Gani

Fritzl je ispričao i kako je 1963. godine u Afriku otputovao kako bi orgijao s lokalnim djevojkama. U Gani je proveo 18 mjeseci. Ondje je otputovao nakon prve optužbe za bludničenje u lokalnom parku u Amstettenu i tri godine prije no što je u svom rodnom gradu počinio prvo silovanje, zbog kojeg je kasnije završio u zatvoru.

"Prema ženama u Gani sam kratko vrijeme imao zbrkane osjećaje, ništa ozbiljno. Plaćao sam im novcem ili sam im poklanjao darove, ali sam bio izrazito oprezan jer sam se bojao spolno prenosivih bolesti. Zbog toga sam uvijek birao "dobre djevojke", a ne prostitutke.

Suđenje Josefu Fritzlu bi trebalo započeti u siječnju iduće godine. Tereti ga se za incest, silovanje, zlostavljanje, držanje u zatočeništvu te ubojstvo. Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi je rekao da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

I.M.
Foto: Arhiva (Bild)

Pročitajte više