FSB: Uklonili smo četiri ukrajinska diverzanta na granici

Ilustracija: EPA

RUSKA sigurnosna služba (FSB) objavila je da je eliminirala četiri ukrajinska diverzanta koji su iz Ukrajine pokušali ući u Brjansku oblast uz granicu. FSB i snage ruskog ministarstva obrane spriječili su pokušaj ukrajinske obavještajno-diverzantske skupine da uđe na ruski teritorij, navodi sigurnosna služba u priopćenju.

Četvorica diverzanata su eliminirana, tvrdi se, ne navodeći kada se pokušaj upada dogodio. Kako navodi FSB, strano oružje, eksploziv, uređaji za komunikaciju i navigaciju te bespilotne letjelice s oznakama ruske države i s naljepnicama na kojima piše "vlasništvo ruskog FSB-a" pronađeni su na mjestu sukoba s tom skupinom.

Pokušaj upada dogodio se danas rano ujutro

To svjedoči o pripremama radi provociranja i akcija sabotaže na ruskom teritoriju, tvrdi FSB. Guverner Brjanske oblasti Aleksandr Bogomaz rekao je da se pokušaj upada skupine šest diverzanata dogodio jutros u 6 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ovo je drugi pokušaj upada u zadnja dva dana o kojemu je izvijestila Rusija. Bogomaz je izjavio da je u njegovoj oblasti spriječen upad skupine ukrajinskih diverzanata. Prema njegovim riječima, u tom incidentu nitko nije ozlijeđen. U ruskim područjima uz granicu s Ukrajinom već nekoliko mjeseci raste broj napada dronovima koje, tvrde Rusi, izvode Ukrajinci.

Pročitajte više