Gdje mu se žurilo: Imoćanin u Mercedesu kroz naselje sa 170 kilometara na sat!

DAVOR D., 28-godišnjak iz Imotskog, za volanom Mercedesa 320 E starog 20 godina, projurio je neku večer kraj policajaca u Glavini Donjoj s nevjerojatnih 170 kilometara na sat! Nije se zaustavio pa su i oni pojurili za njim. Pronašli su ga u Imotskom ispred lokala prigodnog naziva - Formula! 

Stari znanac policije

Nije Davoru D. bilo do priče s "plavcima". Policajce je izvrijeđao, a jednoga i odvalio šakom u prsa. Pobjegao je, ali je uhićen već iduće jutro u svojoj kući u Imotskom. Policiji je, inače, već poznat po prometnim prekršajima i kaznenim djelima.

Nije ni mogao voziti

Ispostavilo se da nije ni mogao sjesti za upravljač, jer mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima. Policija je za taj prekršaj zatražila kaznu do 60 dana zatvora.

Ista je sankcija predložena i za prekoračenje brzine koja je bila, inače, ograničena na 60 kilometara na sat. Usto, policija traži i novčanu kaznu u rasponu od pet do 15 tisuća kuna. Odbijanje zapovjedi da stane cijenili su globom do sedam tisuća kuna te oduzimanjem vozačke dozvole na razdoblje do pola godine.

Zbog napada na policajca priveli su ga u istražni centar. Pušten je nakon ispitivanja.

Pročitajte više