Glas Javnosti: Sve je spremno za uhićenje Ratka Mladića

SRBIJANSKI dnevni list Glas Javnosti u svom Internet izdanju objavio je informaciju da državna Sigurnosno informativna agencija (BIA) u suradnji s MUP-om Srbije priprema uhićenje najtraženijeg haškog bjegunca Ratka Mladića.

List informaciju o pripremi akcije uhićenja bivšeg zapovjednika vojske Republike Srpske podupire tvrdnjom da se Mladić nalazi u Novom Beogradu, u kojem je s mjesta šefa BIA-inog ureda za tu općinu smijenjen čovjek poznat kao simpatizer tvrde patriotske linije SPS-a, koja podupire Mladića.

U tekstu se ne navodi identitet BIA-inog šefa, nego tek da je smijenjen zbog bojazni da će opstruirati eventualne operativne radnje, kao i samo uhićenje Ratka Mladića. Na njegovo je mjesto postavljen dotadašnji šef grupe za uhićenje Mladića iz centra Beograd.

Kao još jedan znak da se u Beogradu nešto kuha, simptomatičnom se smatra namjera BIA-e da pod svoju kontrolu stavi Vojno-sigurnosnu agenciju (VBA) koju se pak drži za mogući kamen spoticanja u akciji uhićenja Mladića, doznaje list od neimenovanog sugovornika.

Naime, kao paralelna vojna služba u Beogradu postoji jedna tvrtka čiji je direktor bivši službenik sigurnosti iz Uprave sigurnosti VSCG (sada VBA). Oni su u uskoj vezi s generalom Acom Tomićem, a na taj se način zaokružuje kontrola Rade Bulatovića i Vojislava Koštunice nad cjelokupnom vojnom službom, piše list.

Kako se navodi, tvrtka se bavi klasičnim operativnim radom, a upravo mnogi sigurnosni agenti iz VBA, mimo svojih pretpostavljenih, izgrađuju dobre veze s tvrtkom - piše Glas Javnosti.

U Srbiji se za neuhićenje Ratka Mladića neizravno okrivljuje Vojsku i VBA, no budući da je Mladić umirovljeni general, iste nad njim nemaju nikakve ingerencije te su za njegovo uhićenje odgovorne jedino BIA i MUP, zaključuje Glas Javnosti.

(Foto: Arhiva i )

Pročitajte više