Glasali ste za veću štetočinu između Milanovića i Plenkovića. Ovo su rezultati

Foto: Šime Zelić/PIXSELL, EPA, FAH, Index

Na izborima će se glavna bitka po svemu sudeći voditi između dva premijerska kandidata - aktualnog HDZ-ovog premijera Andreja Plenkovića i kandidata koji to, po Ustavnom sudu, ne smije biti, predsjednika Zorana Milanovića. 

Ustavni sud, koji Milanović optužuje da je pod kontrolom HDZ-a, većinom je izglasao oštro upozorenje kojem predsjedniku države poručuje da ne smije biti na listi SDP-ove koalicije te da ne smije ni na koji način sudjelovati u predizbornoj kampanji. Milanović je, međutim, rekao da to upozorenje prezire, da ga neće poštovati i da će biti premijer. Poručio je ponovno da "rijeke pravde dolaze" i najavio rušenje HDZ-a te uspostavu Treće republike. Premda njegovo ime neće biti na listi, najavljeno je da će SDP-ova koalicija nakon izbora predložiti Milanovića za mandatara. 

S druge strane, Plenković je danas izjavio da Milanović neće biti premijer, nego da će to biti on (Plenković) jer to građani žele zbog uspjeha koje je, kako kaže, postigla njegova vlada. "Što se tiče onih koji su zaduženi za provedbu izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se očituju. Budući predsjednik vlade sigurno neće biti on, mi ćemo predložiti budućeg mandatara, a to bi, prema ozračju koje vidim u Hrvatskoj, trebao biti ja", rekao je Plenković.

U anketi o tome tko je veća štetočina između Milanovića i Plenkovića dosad je glasalo oko 50.000 čitatelja. 59 posto je kao veću štetočinu odabralo Plenkovića, 22 posto Milanovića, a 19 posto je glasalo za opciju da su Plenković i Milanović jednake štetočine.

Glasati možete i dalje.

>> Tko je veća štetočina, Andrej Plenković ili Zoran Milanović?

Pročitajte više