Glasnović se pozvao na Orwella i mudrovao o pozitivnoj reviziji, democidu i aristocidu

Foto:Fah

SABORSKI zastupnik, umirovljeni general i neumorni borac za lustraciju Željko Glasnović bio je danas dio hrvatske državne delegacije na pogrebu žrtavama partizanskih masovnih likvidacija iz Hude Jame. Nakon ceremonije simboličkog spuštanja lijesa u grobnicu, Glasnović je za Hinu dao njemu svojstveni komentar, pozivajući se na Orwella i hvaleći "pozitivnu" reviziju.

Hrvatima izbrisana kolektivna memorija, potrebna pozitivna revizija

„Orwell je rekao da onaj tko kontrolira prošlost kontrolira i budućnost“, rekao je neovisni saborski zastupnik Željko Glasnović.
„Hrvatima je totalno izbrisana kolektivna memorija i na ovim prostorima je povijest falsificirana više od 70 godina. To je bila negativna revizija, a ovo danas je pozitivna revizija“, dodao je.

Glasnović se zapitao kako je moguće da se može ubiti stotine tisuća ljudi, da se „izvrši democid, etnocid, aristocid i klasni genocid ne samo nad Hrvatima, nego i Albancima i Srbima, te nad mađarskom manjinom, a da to bude prešućeno toliko godina i da se ništa nije napravilo“.

„Svaka država koja drži do sebe, svaka zemlja s dostojanstvom ima komisiju za ratne grobove. Hrvata je ubijeno stotine tisuća, samo u zagrebačkoj županiji ima 120 grobnica“, istaknuo je Glasnović, dodavši kako imamo desetke tisuća žrtava, a nijednog zločinca. „Dok nema istine i pravde, nema ni katarze, i to je hrvatski problem“, zaključio je.

Fenotip podivljalog titojugenda

Podsjetimo, Glasnović je već postao poznat po svojoj živopisnoj retorici. Tako je inicijativu plenuma i Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu za smjenu tadašnjeg dekana Vlatka Previšića opisao kao medijski linč poraženih političkih snaga i njihovih korisnih idiota te društveni performans razmaženih derišta recikliranih komunista i skojevki neobrijanih nogu.

 

 

Glasnović se pokazao i kao stručnjak za biologiju, detaljno opisujući "fenotip podivljalog titojugenda", valjda kako bi olakšao posao pri budućoj lustraciji: "imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine. Kineska poslovica kaže: iza debelog lica kuca tamno srce. Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije", detaljan je bio Glasnović, dodavši da se "u razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to rješava pendrekom i suzavcem".

Komunističko udbaški kalifat

Svestrani zastupnik i okušao se i u televizijskoj kritici. ""Hrvatski poreznik ne bi trebao plaćati da gledamo Tesnu kožu, Radu Šerbedžiju... partizanske filmove... Mi smo dio "mittel Europe". Gdje se troši novac? Za neke režisere ismijane u Austriji, zabranjene u Poljskoj. Kultura ima hijerarhiju, ako je to budućnost hrvatske kulture, mi smo u gadnim nevoljama", komentirao je ovaj mittel-europejac za N1.

Prošle godine, kao kandidat HDZ-a na listi za dijasporu, Glasnović je snimio predizborni spot koji zavrijeđuje mjesto u analima hrvatske politike. U njemu je pozvao svoje istomišljenike da izađu na izbore "za sve pobijene u komunističkim kazamatima, križnim putevima, za masakrirane domoljube od Argentine do Njemačke" te da, dajući glas njemu, pomognu u rušenju "komunističko udbaškog kalifata". Podsjetimo, radilo se o izborima 2015. godine.

 

Pročitajte više