"Glavanov ubojica nije nikakav ugledni fotograf nego prevarant!"

O FOTOGRAFU Mariju Novaku, koji je svojim automobilom pregazio glazbenog kritičara Darka Glavana, kolege i suradnici baš i nemaju lijepih riječi. Tako ga je splitski galerist i slobodni umjetnik Pave Majić, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, nazvao "prevarantom i muljatorom".

"Na preporuku prijatelja povjerovao sam Novakovim obećanjima i tvrdnjama da želi promovirati hrvatsku kulturu. DHL-om sam u New York poslao svoje grafike, a on ih nikada nije vratio. Zadnjih nekoliko godina ja pokušavam naći toga varalicu koji mi duguje 10.800 dolara. I evo kako sam ga pronašao: na vijestima sam čuo da je baš oni ubio mog dragog i dobrog prijatelja Darka. Nisam mogao doći k sebi. Taj prevarant, koji je iza sebe ostavio brojne izmanipulirane žrtve, sada mi je oduzeo i prijatelja i ostavio ga da umre u jarku", rekao je Majić.

Majić je prošlog četvrtka Novaka prijavio splitskoj policiji zbog prijevare: "Iako nisam mislio ići na policiju, nakon što sam vidio da taj čovjek iza sebe ostavlja pustoš, laže i vara, otišao sam u Drugu policijsku postaju Split i Novaka prijavio za prijevaru. Osim mene podugačak je popis Novakovih žrtava. Galerija u New Yorku mu je zbog dugova zatvorena, a ostao je dužan ljudima i u SAD-u. On je manipulator, loš fotograf i loš čovjek, a ljude pokušava impresionirati svojim nadmenim stavom i pojavom. Neki i `padnu` na to pa krenu s njim u posao, a on se onda više nikad ne javi", naveo je Majić.

Pročitajte više