Glavaš i HDSSB održali sjedinicu u egzilu



PREDSJEDNIŠTVA stranke i udruge HDSSB-a održala su danas zajedničku sjednicu, prvu sjednicu u inozemstvu, ili, moglo bi se reći, u egzilu. Sjednica je održana u Tomislavgradu, u čijem susjedstvu boravi Branimir Glavaš, najtraženiji bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Po najavama, ovo je samo prva od sjednica u inozemstvu.

Na sjednici su pozvali "HDZ-ovu Vladu RH da odmah podnese ostavku za dobrobit Republike Hrvatske i njenih građana", a predsjednika Mesića da raspiše parlamentarne izbore, stoji u priopćenju kojeg potpisuju predsjednik stranke Vladimir Šišljagić i Branimir Glavaš kao predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a.

Najavljeno je i aktivno zanimanje za nadolazeće predsjedničke izbore, a navodi se kako će HDSSB aktivno sudjelovati "u vidu potpore predsjedničkom kandidatu koji će poduprijeti temeljne odrednice HDSSB-a, Slavonije i Baranje te Republike Hrvatske u cjelini".

"HDSSB će svoje stranačke potencijale staviti u funkciju onog kandidata u čijem programu prepozna zalaganje za ravnopravan status Slavonije i Baranje, kao i ravnomjeran razvoj svih regija u Hrvatskoj", navodi se.

"Potreba širenja na prostoru BiH"

"Potaknuti nezadovoljstvom zbog neprimjerenog odnosa aktualne političke vlasti u RH prema hrvatskom nacionalnom biću na prostorima BiH, kao i iskazanim zanimanjem hrvatskog naroda u BiH za snažnim i odgovornim zastupanjem njihovih interesa pred nadležnim institucijama Republike Hrvatske, Predsjedništvo HDSSB-a je razmatralo i potrebu širenja programskog djelovanja na prostoru BiH", dodaje se.

Pročitajte više