Glavaš: Izdajnici Kosor, Pupovac i družina poklanjaju hrvatski teritorij kao i poglavnik Pavelić `41.

U DRINOVCIMA u BiH, gdje se trenutno nalazi odbjegli šef Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), jučer je održana zajednička sjednica Predsjedništva te stranke. Kako su izvijestili iz HDSSB-a, na sjednici je razmatrana aktualna politička situacija u Hrvatskoj.

"HDSSB ponovno izražava oštro protivljenje Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom, jer se radi o grubom ugrožavanju nacionalnih interesa Hrvatske. Potpisivanje Sporazuma u predloženom obliku znači besramnu rasprodaju hrvatskog teritorija, koja se može usporediti s izdajničkim činom poglavnika NDH dr. Ante Pavelića kada je potpisao Rimske ugovore u svibnju 1941. godine", navodi se u priopćenju.

"Slučajnost ili se povijest ponavlja???"

"Prema potpisanom sporazumu HDZ, Jadranka Kosor, Milorad Pupovac i družina poklanjanju dijelove hrvatskog teritorija na isti način na koji je dr. Ante Pavelić poklonio dio Dalmacije te dijelove Hrvatskog Primorja i Gorskog kotara Italiji. No, to nije jedina poveznica između ova dva sporazuma. Ne smije se zanemariti da su Rimskim ugovorima prethodili pregovori koji su se održavali u Ljubljani!!! Slučajnost ili se povijest ponavlja???", pitaju se u HDSSB-u.

"HDSSB drži kako HDZ i Jadranka Kosor besramno izdaju hrvatske nacionalne interese vodeći računa samo o očuvanju svojih fotelja i zadovoljavanju sitnih osobnih interesa. Iz tog razloga HDSSB ni pod koju cijenu i ni pod kojim uvjetima ne prihvaća ovaj veleizdajnički čin", stoji u priopćenju kojeg potpisuju Branimir Glavaš i Vladimir Šišljagić.

Pročitajte više