Glavaš: Kampanja Jadranke Kosor financirana je novcem iz "afere kamioni"

Jedan od središnjih događaja sinoćnjeg 2. sabora Mladih HDSSB-a, koji je održan u prepunom kinu Europa u Osijeku, bilo je javljanje Branimira Glavaša videolinkom iz Drinovaca u BiH, javlja Glas Slavonije.

Glavaševo obraćanje trajalo je desetak minuta, a projicirano je na veliko kinoplatno. Osim što je govorio o počecima HDSSB-a i prisjetio se kako je osnivao stranku, još jednom se žestoko obrušio na HDZ, a prozvao je i Jadranku Kosor čija je predsjednička kampanja, kaže, financirana prljavim novcem iz korupcijskih afera.

"HDZ je 2005. godine poznatom 'aferom kamioni', u kojoj je sudjelovao bivši ministar obrane Berislav Rončević, financirao kampanju Jadranke Kosor za predsjednika RH", kazao je Glavaš i dodao kako su lideri vladajuće stranke skupina privilegiranih kriminalaca.

"Naš je cilj pravedan: Slavonija i Baranja, gdje će svaki čovjek moći živjeti od svojeg poštenog rada. I samo svojim primjerom, radom i borbom protiv korupcije, u tom cilju možemo uspjeti. Vaša je uloga, mladi stranački prijatelji, na putu koji je pred nama – neprocjenjiva", zaključio je Glavaš, a njegov je govor popraćen pljeskom svih okupljenih.

Pročitajte više