Glavaš najavio iniciranje glasovanja o povjerenju Šeksu

NEZAVISNI saborski zastupnik Branimir Glavaš najavio je danas da bi na jesen mogao inicirati glasovanje o povjerenju predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu, optužujući ga za učestalo kršenje zakona i Poslovnika.

Ako Šeks ne izanalizira svoje ponašanje i ne bude saborske sjednice vodio u skladu s Poslovnikom, na jesen ćemo početi skupljati potpise da se temeljito analizira njegov rad i ocjeni, može li voditi Sabor, rekao je Glavaš na konferenciji za novinare.

Za Šeksovo ponašanje tvrdi da je bezobrazno i drsko, da je u posljednje vrijeme izgubio kompas, te mu preporučuje da iskoristi ljeto i sagleda svoje mogućnosti.

Glavaš posebno osuđuje jučerašnje Šeksovo ponašanje radi dobijanja kvoruma.

Tvrdi da Sabor jučer nije imao kvoruma kad je dnevni red dopunjavan novim točkama, te da je već ranije u tri-četiri slučaja svjedočio da Sabor donosi zakone bez dovoljno glasova.

Na Šeksa se obrušio i Vladimir Šišljagić (NZ) prozvavši uz ostalo za proizvoljno tumačenje zakona i Poslovnika.

Posebice ga smeta način donošenja rebalansa državnoga proračuna, činjenica da se o amandmanima glasovalo odmah po okončanju rasprave, a ne tri dana kasnije kako, kaže, nalaže Poslovnik, i što amandmani nisu bili podijeljeni na klupe.

Pravdajući se negativnim iskustvom s Ustavnim sudom, Glavaš kaže da sam neće podnijeti ustavnu tužbu zbog donošenja rebalansa, ali će se pridružiti inicijativi SDP-a da se svim zakonskim sredstvima obori sinoć donijeti rebalans.

Pročitajte više