Glavaš o Đapiću: Da je ova spodoba meni nosila čokoladice u zatvor, požderala bi ih na putu

U OSIJEKU postaje sve zanimljivije. Novi događaj iz političkog cirkusa je današnja novinska konferencija Branimira Glavaša, koji se žestoko obrušio na Antu Đapića, koji je ovih dana navodno rekao kako je Glavašu za vrijeme štrajka glađu u zatvor nosio čokoladice.

Pokazavši na famoznu sliku Đapića kako u pretjerano tijesnom dresu igra košarku, kojom je bio ukrašen zid ispred kojega je Glavaš stajao, osnivač HDSSB-a je rekao: "Možete li vjerovati da je ova spodoba meni donosila čokoladice u zatvor? Mislim da ne možete, jer da je ta spodoba meni zaista i nosila čokoladice u zatvor, ona bi ih sigurno požderala prije nego što bi ijedna čokoladica stigla do zatvora".

Đapić je "lažov, moralna i fizička nakaza"

"Radi se o jednom najobičnijem lažovu, o jednoj moralnoj, političkoj, fizičkoj nakazi, koja se služi lažima cijelu svoju političku karijeru, od 1989. pa do danas", nastavio je Glavaš baražu.

Glavaš se tada tek zagrijao. Opovrgnuo je i glasine o tome da piše knjigu o Đapiću, koje su vjerojatno došle iz HSP-ovih krugova, te je ukazao na knjigu Dražena Keleminca, čovjeka koji je 2005. rekao kako ga je pretukao Đapićev vozač Franjo Gavran. Keleminec je osječkom sudu  podnio i tužbu protiv Gavrana zbog napada na sebe i još trojicu stranačkih kolega. Gavran je oslobođen na temelju svjedočenja Zdravka Mamića koji mu je dao alibi.

Glavaš kaže kako može potvrditi da Gavran nije bio na gradskom stadionu, kako je rečeno, i savjetovao je da Keleminec razmisli o pokretanju nove tužbe.


"Ja o ovoj spodobi ne pišem knjigu", rekao je Glavaš, pokazavši na Đapićevu sliku, rekavši kako knjige zaslužuju ozbiljni političari, a "ova spodoba zaslužuje biti lik u jeftinom crtanom romanu".

Udario i Osječku televiziju te "smeće" u liku Drage Hedla

Osim na Đapića, Glavaš se obrušio i na Matu Radeljića, Đapićeva medijskog savjetnika i direktora Osječke televizije. Radeljić je Đapiću sugerirao kako treba u medije dolaziti napadima na Glavaša, tvrdi osnivač HDSSB-a. Osječku televiziju Glavaš je nazvao HDZ-ovom televizijom, a Radeljić se ovih dana "hvali kako je osigurao medijske plaćenike u osobi Drage Hedla i Jaroslava Pecnika".

Glavaš kaže da Pecnik kao zadaću ima "sotoniziranje" protivnika HDZ-a, a da Hedl treba pisati naručene članke koje će čitati spiker na OTV-u. Suradnja Radeljića, Pecnika i Hedla dovoljno govori sama o sebi, kaže Glavaš.

"Ovo smeće iza mene laže, a ono smeće koje piše, a radi se o Hedlu koji ima podeblji medicinski dosje, piše i radi tendenciozno, isto onako kao što je radio dok je bio novinar, odnosno piskaralo Feral Tribunea", rekao je Glavaš. Hedl je, inače, autor članka o čokoladicama.


"Đapić vlada kroz kriminal i reket", a Glavaš neće dopustiti da Osijek postane "Čaprazilje City"

Đapićev cilj kod prozivanja Glavaša je "prebaciti težište s aktualnih kriminalnih događanja njega i njegove političke opcije na vlasti u Osijeku".

"Đapić na svu sreću nije uspio sjesti na državni proračun, jer da jest, vjerujte da bi taj proračun bio popljačkan kao nikad u povijesti civiliziranog svijeta", nije Glavaš štedio Đapića.

"Kriminal je Anti Đapiću princip vladavine, on ne zna ništa drugo. Njegov sustav vladavine temelji se na reketu, na kriminalu, na korupciji i to su razlozi zbog kojih je došlo do razlaza HDSSB-a s HSP-om", nastavio je Glavaš.

Glavaš je ustvrdio da će zbog svega toga HDSSB svim sredstvima raditi na tome da spriječi da se Đapić vrati na mjesto gradonačelnika, pozvao je Đapića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, a poručio mu je i da neće dopustiti da Osijek postane "Čaprazlije City".

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više