Glavaš: Preminuli Vjenceslav Bill nije bio ključni svjedok protiv moje malenkosti

VJENCESLAV BILL, kojega su mediji opisivali kao dragovoljca domovinskog rata iz Osijeka i svjedoka u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša u slučajevima "garaža" i "selotejp", a koji je jučer u Zagrebu preminuo od karcinoma, nije bio ključnim svjedokom u procesima koji se protiv njega vode, poručuje Glavaš.

"Vjenceslav Bill nije nikakav  "ključni svjedok" protiv moje malenkosti, kako se to senzacionalistički želi prikazati putem politički instrumentaliziranih medija, koji su već duže u funkciji moga sotoniziranja i političkog progona, već osoba koja je u istražnoj fazi postupka saslušana pred istražnim sucem, a o ratnim događanjima nema nikakvih saznanja", piše u priopćenju za javnost kojega je Branimir Glavaš poslao povodom Billlove smrti, "te niza neistina koje se putem medija plasiraju u javnost".

Glavaš nadalje navodi kako Vjenceslav Bill nije bio propadnik Zaštitne čete, niti "dragovoljac domovinskog rata", a niti pripadnik neke druge legalne vojne formacije na području grada Osijeka 1991. godine.

"Vjenceslav Bill je osoba, koja osim bolesti koja je nažalost ubrzala i njegovu smrt, prema tvrdnji vještaka psihijatrijske struke bolovala i od drugih bolesti, a o čemu su podaci dostavljeni sudu", stoji u Glavaševu priopćenju.

Glavaš na kraju istoga poručuje kako, bez obzira što je isti (Bill) u zadnjih sedam godina protiv njega iznosio laži i klevete, a koje su, kaže, korištene u pokušaju politički motiviranog obračuna s njegoovm osobnošću, "moli Gospodina da mu bude milosrdan sudac".

Pročitajte više