Glavaš večeras dolazi u Belišće?

BRANIMIR GLAVAŠ, trenutno najtraženiji čovjek u Hrvatskoj, trebao bi se večeras pojaviti na skupu HDSSB-a u Belišću, saznaje Index.

Iz izvora bliskih vrhu stranke doznajemo kako bi Glavaš večeras u Belišću trebao osobno govoriti na skupu HDSSB-a. HDSSB-ov predizborni skup u Belišću počinje u 20 sati.

Ukoliko se Glavaš zaista pojavi, hrvatska policija neće imati nikakve osnove da ga zadrži, pa bi Glavaš brzo mogao krenuti nazad u BiH, gdje ga je policija smjestila.

Imunitet ga štiti od pritvaranja

Glavaš je u petak osuđen na 10-godišnju zatvorsku kaznu u procesu za ratne zločine u Osijeku, ali mu nije skinut zastupnički imunitet.

Imunitet se odnosio samo na suđenje, ne i na pritvaranje, i stoga je potrebna još jedna sjednica mandatno-imunitetnog povjerenstva da bi ga se moglo privesti.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo može se sastati tek u ponedjeljak, tako da je Glavaš još uvijek slobodan čovjek, unatoč kazni koju mu je dosudio sud.

Eventualno pojavljivanje u Belišću i pljuvanje u lice hrvatskoj javnosti te žrtvama mučenja i likvidacija na Dravi i u garaži Sekretarijata obrane Osijeka 1991. godine mu stoga omogućava Sabor, prvenstveno Damir Sesvečan, predsjednik MIP-a, koji je od petka nedostupan medijima ispunjavajući tako naloge stranačkih kolega Vladimira Šeksa i predsjednika Vlade Ive Sanadera.


Tomislavgrad, Ljubuški, Grabovica

Hrvatska policija potvrdila je da se Glavaš nalazi u BiH, a po neslužbenim informacijama nalazi se u Tomislavgradu, gdje je u petak viđen kako ispija kavu.

Mještani sela Grabovica, koje se nalazi nedaleko od Tomislavgrada, također kažu kako su vidjeli Glavaša. Iz tog sela, naime, vuče korijene Glavašev čovjek od povjerenja Ivan Drmić, koji je osuđenog saborskog zastupnika navodno prebacio u BiH.

Objavljeno je i kako Glavaš ima državljanstvo BiH, koje mu je odobreno krajem prošle godine, a u petak je u Ljubuškom, gdje ima prebivalište, predao zahtjev za osobnom iskaznicom. Glavaš je prebivalište navodno prijavio u kući kojoj je vlasnik bivši general Hrvatske vojske Željko Šiljeg.

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više