Glavaš zaposlio liječnika koji mu je dijagnosticirao PTSP?

PSIHIJATAR kod kojeg se Branimir Glavaš 2003. godine liječio u Općoj bolnici Vukovar na Odjelu psihijatrije u ožujku ove godine postao je ravnatelj Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije. Na to je mjesto došao iz vojne mirovine.

Glavaš je 2003. godine potražio pomoć kod dr. Berislava Pašalića koji je tada već bio u vojnoj mirovini i to, kako pišu 24sata, navodno zbog dijagnosticiranog PTSP-a. Na odjelu psihijatrije u vukovarskoj Općoj bolnici je radio honorarno.

Zbog mjesta ravnatelja Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije je prekinuo vojnu mirovinu. Starog ravnatelja dr. Zlatka Pinjuha se Glavaš, prema 24sata, riješio tako što ga je izbacio iz HDZ-a. Nedavno je Vlada u Krapini  Pinjuhu dala mjesto člana Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek.

"To što sam bio u vojnoj mirovini, ne znači da sam radno nesposoban" – izjavio je dr. Pašalić za 24sata dodavši kako je u mirovinu otišao jer visinom i težinom više nije zadovoljavao kriterije za vojnika.

Nakon što je Glavaš pokrenuo sudsku tužbu protiv novinara Gorana Flaudera, dr. Pašalić je proveo vještačenje njegovog psihičkog stanja. Kako pišu 24sata, Glavašev odvjetnik je, i prije nego se dijagnoza znala, zaprijetio novinarima u sudnici tužbom ukoliko objave njezin sadržaj.

Pročitajte više