Glavna sestra rodilišta: Apeliram na trudnice da se drže mjera i nose maske

GLAVNA sestra Odjela za porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice Blaženka Sumpor u razgovoru za Dnevnik HTV-a apelirala je na trudnice da nose maske.

Na odjelu je zaraženo nekoliko djelatnika, od toga su tri liječnika i dvije primalje, a sedam liječnika i deset primalja je u samoizolaciji.

Dodala je kako su bile zaražene četiri pacijentice od kojih su dvije otišle kući, a dvije su još na odjelu.

"Treba apelirati na sve trudnice i rodilje i sve ostale pacijente da se pridržavaju epidemioloških mjera, pogotovo da za vrijeme boravka u rodilištu nose zaštitnu opremu - maske. Mi  ne uzimamo briseve prilikom dolaska svakoj pacijentici.

Još jedanput molim sve rodilje, sve trudnice, da se zaista pridržavaju jer to je u interesu njihovom, njihove djece i nas", istaknula je Sumpor.

"Nama je jako žao da je rodilište zatvoreno, ali zbog sigurnosti rodilja to znači da ih preusmjeravamo u druga rodilišta. Dobro je da smo u Zagrebu pa imamo još tri rodilišta u koja ih usmjeravamo", kazala je Sumpor.

Rodilište zatvoreno na nekoliko dana

Odjel je privremeno zatvoren i ne prima pacijentice te se očekuje da će se ponovno otvoriti za dva do tri dana.

"Privremeno smo zatvorili radi toga da dezinficiramo sve prostore Zavoda za porodništvo. U ova sljedeća dva do tri dana ostale klinike u Zavodu preuzet će primitak rodilja i trudnica koje su u ovo vrijeme trebale rađati ili biti hospitalizirane, a za dva do tri dana bi se Zavod trebao ponovo otvoriti", kazao je predstojnik klinike Krunoslav Kuna u razgovoru za Hinu.

Pročitajte više