Glazbena kuhinja "maestra" Maria Bernatovića na Julian Rachlin & Friends festivalu

TIJEKOM ovogodišnjeg Julian Rachlin & Friends festivala u Dubrovniku, svjetski poznat kuhar Mario Bernatović na povijesnoj lađi Karaka pripremat će vrhunske delicije za glazbenike - sudionike Festivala.

Po prvi puta ikad, ove je godine u sklopu Festivala komorne glazbe Julian Rachlin & Friends koji se od 5.do 16. rujna održava u Dubrovniku organiziran i poseban gastro program pod kuharskom palicom mladog kuhara, "maestra kuhinje" Marija Bernatovića.

Mario će tako za sve glazbenike i uzvanike festivala, svake večeri nakon koncerata, pripremati gastro poslastice i specijalitete na povijesnoj lađi Karaka usidrenoj u starogradskoj dubrovačkoj luci. Bernatovićev glazbeni-gastro menu obilovat će kulinarskim fantazijama zasnovanim na jedinstvenim mediteranskim okusima i sastojcima - morskim delicijama, plodovima, začinima i mirisima. 

Mlada kuharska zvijezda Mario Bernatović ima svega 29 godina, a već je jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara. Nakon školovanja na prestižnim kuharskim školama te profesionalne prakse u poznatim europskim restoranima, Mario je radio kao pomoćni i glavni kuhar te gastro-konzultant u brojnim svjetskim restoranima, poput restorana Tantris u Minhenu, Haeberlin u Illhaeusernu te restoranima Danube, Bouley i Alain Ducasse u New Yorku.

Mario Bernatović za glazbenike Julian Rachlin & Friends festivala svoje glazbene-gastro priče pripremat će na poziv maestra Juliana Rachlina koji je oduševljen njegovom kuhinjom!

 Ovogodišnji Festival komorne glazbe Julian Rachlin & Friends održava se od 5. do 16. rujna u Dubrovniku. U programu Festivala nastupiti će najpoznatija imena svjetske komorne glazbe kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Itamar Golan, Janine Jansen, kvartet Dobrek Bistro, a na svečanosti zatvaranja nastupiti će Kraljevska filharmonija iz Londona pod ravnanjem maestra Daniele Gattija.

U sklopu festivala premijerno će biti izvedeno i najnovije Vangelisovo djelo Mythodea Nea, u sklopu kojega će tekst djela, putem video zida, čitati legendarni glumac Sir Roger Moore. Festivalski koncerti održavaju se na nekoliko gradskih lokacija unutar povijesne jezgre grada Dubrovnika.

Više informacija o festivalu potražite ovdje.

Pročitajte više