Glumac Alec Baldwin pucajući iz rekvizita na snimanju filma usmrtio snimateljicu

Foto: EPA

ISPALIVŠI metak iz rekvizita, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma Rust, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe. Policija je dojavu dobila oko 13:50 po lokalnom vremenu, odnosno nešto prije 21 sat po našem.

"Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48) nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)", stoji u priopćenju policije.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Istraga je u tijeku.

 

Baldwin je možda snimao scenu u kojoj puca u kameru

Kako za Index priča osoba upućena u snimanje filmova, moguće je da je Baldwin snimajući scenu pucao u kameru.

Naime, kad se snimaju takve scene, kako nam kaže, direktor fotografije je uz samu kameru. U neposrednoj blizini ponekad sjedi i redatelj. U ovom slučaju upravo su oni žrtve pucnjave za koju nije jasno kako se mogla dogoditi.

Ubijena žena je podrijetlom iz Ukrajine

42-godišnja Halyna Hutchins na filmu je radila kao direktorica fotografije.

U priopćenju agenciji AFP glasnogovornik šerifa iz Santa Fea kazao je da je Baldwin razgovarao s detektivima. Nikakva optužnica zasad nije podignuta.

"Došao je dobrovoljno i napustio zgradu nakon što je obavio razgovor", rekao je glasnogovornik.

Prema njenoj web stranici, Hutchins je došla iz Ukrajine, a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi na Arktiku. U Kijevu je studirala novinarstvo, a film je studirala u Los Angelesu.

Bila je direktorica fotografije u filmu Archenemy redatelja Adama Egypta Mortimera.

"Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I tako bijesan što se to moglo dogoditi na snimanju", rekao je Mortimer u tweetu.

U priopćenju jednog međunarodnog udruženja snimatelja kažu kako još nije jasno što se točno dogodilo.

"Zasad nije jasno što se točno dogodilo, ali pokušavamo saznati više. Podržavamo u potpunosti istragu ovog tragičnog događaja", rekao je predsjednik Međunarodnog kinematografskog udruženja John Lindley.

 

Pročitajte više