Glumac i komičar Dom DeLuise preminuo u snu nakon duge i teške bolesti

DOM DeLUISE, poznati američki glumac i komičar, preminuo je u prekjučer u snu, nakon duge i teške bolesti. DeLuise je umro u 75-oj godini života, a poznat je po brojnim ulogama u filmovima Mel Brooksa te glumi u mnogim filmovima zajedno s Burtom Reynoldsom.

Neki od filmova u kojima je glumio su "The Twelve Chairs," "Blazing Saddles," "Silent Movie," "History of the World Part I" i "Robin Hood: Men in Tights", Mela Brooksa te "Cannonball Run", Cannonball Run II", "The Best Little Whorehouse in Texas", "Smokey and the Bandit II" i "The End", u kojima je glumio s Reynoldsom.

"Dom je uvijek zračio pozitivnom energijom te je imao pozitivan utjeca na vaše raspoloženje i ne vjerujem da ću više ikad sresti nekog poput njega. Nikad ga nisam čuo da je pogrdno nazvao bilo koga ili da je psovao. Uistinu će mi nedostajati", napisao je u izjavi za medije Reynolds.

"On je na filmski set unosio toliko veselja i smijeha, da sam već unaprijed znao planirati dva dodatna dana snimanja, kad bi radio s njim, koja su bila rezervirana za lavinu smijeha i veselja", opisao je svog preminulog prijatelja Mel Brooks.

Volio puno jesti

DeLuise je ostao zapamćen i kao glumac koji je vodio dugotrajnu bitku s debljinom, koju se nije sramio spomenuti u javnosti. Na momente je znao težiti i 160 kilograma, no kad je trebao ići na operaciju kuka 1983. godine, uspio je smršavjeti čak 50 kilograma, kako bi se mogao podvrgnuti toj zahtjevnoj operaciji.

Dominick DeLuise rođen je 1. kolovoza 1933. godine u New Yorku, a otac mu je bio talijanski imigrant, koji nije znao ni riječi engleskog jezika. Pohađao je školu za glumu u Manhattanu, a prvu priliku dobio je ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća, nastupajući kao magičar "Dominick the Great" u showu "The Gary Moore Show". Mnogi fanovi kao njegov prvi pravi uspon u svijet filma navode film "The Glass bottom boat", u kojem je glumio s Doris Day.

Iza sebe je ostavio ženu i tri sina, koji nisu u javnost pustili informaciju o točnom uzroku njegove smrti.

K.S.
Foto: latimes.com

Pročitajte više