Glumio u Generalu, živi s djedom Antunom Vrdoljakom, a sad je s leđa izbo mladića

Foto: Pixsell/Boris Scitar/MUP

MATIJA Vrdoljak, unuk redatelja Antuna Vrdoljaka, mladić je koji je nedavno uhićen pod sumnjom da je prošlog mjeseca prišao s leđa drugom mladiću i izbo ga s namjerom da ga ubije. Sin Luke Vrdoljaka i Ivane Radeljić Vrdoljak trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, koji mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja (ne)djela.

Što se točno dogodilo? S leđa prišao mladiću koji je pokušao smiriti sukobljene i izbo ga

Policija i županijsko državno odvjetništvo sumnjiče Matiju Vrdoljaka (26) da je sudjelovao u krvavom obračunu koji se 9. prosinca oko 4 ujutro dogodio u centru Zagreba. Naime, istražitelji sumnjaju da se Matija Vrdoljak našao u jednoj od dvije skupine ljudi koje su se sukobile kod hotela Sheraton.

U sve se umiješao 21-godišnjak, koji je pokušao razdvojiti sukobljene, a potom mu je, kako je prije nekoliko dana objavila policija ne spominjući identitet napadača, Matija Vrdoljak prišao s leđa i zadao mu više uboda nožem. Napadnuti mladić se, kako se objavili i policija i ŽDO, nije mogao braniti budući da je Vrdoljak na njega nasrnuo s leđa, a navode i da je napadač nožem izbo mladića s namjerom da ga usmrti.

Živi s djedom Antunom

Kako je neslužbeno doznao Večernji list, napadnuti 21-godišnjak bio je toliko pijan da nije odmah ni shvatio da je uboden. Policija je 27. prosinca 2023. na svojim web stranicama objavila fotografiju osobe za koju je navela "da raspolaže saznanjima o događaju". Tražili su pomoć građana moleći da im jave ako nešto znaju o osobi s fotografije.

Apel je očito urodio plodom jer je, po svemu sudeći, netko prepoznao Matiju Vrdoljaka i to prijavio policiji, koja je zatim s nalogom za pretragu pokucala na vrata kuće njegova djeda Antuna Vrdoljaka na zagrebačkoj Lašćini, gdje Matija Vrdoljak živi.

I ranije prijavljivan, djed i odvjetnik šute

Nakon pretrage je uhićen te odveden na policiju, a zatim i na tužiteljstvo radi ispitivanja. Neslužbeno se doznaje da se branio šutnjom, no zato su o događaju govorili njegovi poznanici. 

Zanimljivo je da je Matija Vrdoljak od ranije poznat policiji jer je prijavljivan da je pijan galamio na cesti, vrijeđao policajku, par puta kod sebe imao marihuanu... Ni odvjetnik Matije Vrdoljaka, Fran Olujić, baš kao ni mladićev djed, redatelj u čijem je filmu General Matija svojevremeno glumio, nisu htjeli komentirati slučaj pokušaja ubojstva.

Pročitajte više