"Gojko Šušak odobrio je krijumčarenje 40 kg kokaina u Hrvatsku"

POKOJNI ministar obrane Gojko Šušak odobrio je i štitio akciju krijumčarenja 40 kilograma kokaina u Hrvatsku 1991. godine, ustvrdio je u četvrtak Vjekoslav Knežević zvani Škamp, 45-godišnjak optužen za trgovinu drogom.

U četvrtak je u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Đurđe Jovanić nastavljeno suđenje velikoj skupini trgovaca drogom, koju je predvodio Marijan Bečeheli, piše Jutarnji list.

Vjekoslav Knežević, optužen za sudjelovanje u kupoprodaji heroina, opovrgnuo je iskaz dan policiji  ustvrdivši da je u trenutku davanja iskaza bio "razvaljen od droge", te kako nikad nije upoznao Bečehelija, poznatijeg pod nadimkom Švabo.

No, priznao je da je bio član malonogometne momčadi znakovitog naziva "Top Dop", čiji je kapetan bio Robert Dorić, jedan od optuženih u procesu.

Kako javlja "Jutarnji", Knežević je sutkinji Jovanić kazao kako je 1991. godine, kad je plovio na brodu, preko svog rođaka kojije bio argentinski general prokrijumčario 40 kilograma kokaina  u Hrvatsku.

Knežević je sutkinji kazao kako je akciju krijumčarenja kokaina "odobrio i štitio" pokojni ministar obrane Gojko Šušak, te kako se zarađeni novac iskoristio za kupovinu oružja potrebnog za obranu Hrvatske.

Pročitajte više