GONG i ove godine organizira radionice o izborima za srednjoškolce

NEVLADINA udruga GONG četvrtu godinu za redom priređuje radionice "Prvi put biram" s nakanom da informira i pouči maturante, buduće birače, o izbornom procesu i ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu.

U prvom polugodištu ove školske godine kroz 800 radionica proći će najmanje 22.000 maturanata u više od 200 srednjih strukovnih škola i gimnazija, priopćio je danas GONG.

Najveći odziv za radionice pokazale su škole u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Zagrebu, a najmanje u Dubrovačko-neretvanskoj, Virovitičko-podravskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Radionice će održavati ukupno 46 osposobljenih trenera, većinom nezaposlenih politologa, pravnika i sociologa, u sklopu predmeta "politika i gospodarstvo" ili na satu razrednog odjela, stoji u priopćenju.

Projekt financira Ministarstvo prosvjete i športa, američka Nacionalna zaklada za demokraciju i Međunarodni institut "Olaf Palme" iz Švedske.

GONG je program za srednjoškolce "Prvi put biram" počeo provoditi prije tri godine i do sada je u njihov rad bilo uključeno više od 36.000 učenika.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.