Google će zbog Ruperta Murdocha ograničiti pristup vijestima na internetu

IZ GOOGLEA stiže novost koja se brojnim korisnicima diljem svijeta neće svidjeti. Glavni krivac za to je medijski mogul Rupert Murdoch, koji želi stati na kraj besplatnim vijestima na internetu te je najavio micanje sadržaja s Google News stranice.

Kako ne bi došlo do uklanjanja vijesti, Google je ponudio rješenje - "First Click Free" opciju. Ta opcija će natjerati korisnike da, nakon što u jednom danu besplatno pročitaju pet članaka istog izdavača, ostale sadržaje plate ukoliko ih žele pročitati.

Dosad su putem Google Newsa svim korisnicima sve vijesti novinskih agencija i portala bile dostupne - besplatno.

Kraj ere besplatnih vijesti na internetu Murdoch najavio još u svibnju

Da se bliži kraj ere besplatnih vijesti na internetu, Murdoch je počeo najavljivati još početkom svibnja ove godine kada je rekao da će u roku od godine dana početi naplaćivati čitateljima pristup internet izdanjima novina koje izdaje njegov News Corporation.

Na popisu se tako nalaze neke od najtiražnijih svjetskih novina poput New York Timesa, The Suna, New York Posta i Wall Street Journala, ali i niz televizijskih kuća poput Foxa.

Murdoch je stajališta kako je ovakav poslovni model "nefunkcionalan" i kako je činjenica da svi besplatno dolaze do vijesti u koje su drugi uložili svoje vrijeme, trud i novac jednostavno besmislena.

Pročitajte više