Goran Milić o direktorskoj fotelji na HRT-u: Mislim da znam raditi taj posao



SUDBINA javnog servisa još je uvijek neizvjesna. Do jučer je na Prisavlje stiglo deset prijava za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a. Moguće je da do srijede, kad je sudbonosna sjednica Programskog vijeća, stigne još neka prijava, a najnovije glasine govore o dugogodišnjem novinaru Goranu Miliću kao direktoru programa.

Saga s izborom novog ravnatelja traje već više od pola godine, točnije od prosinca 2009., kad je s te funkcije smijenjen Vanja Sutlić. Tri različita izbora nisu donijela rezultat pa je v.d. glavnog ravnatelja u tri privremena mandata ostao Josip Popovac.

Ključna mjesta predmet su političkih natezanja, ali i različitih spekulacija. Popovac je uspio zadržati privremene mandate, a dobio je i podršku "lijevih" članica Programskog vijeća, koje su zauzvrat dobile garanciju da će Domagoj Burić ostati direktor programa. To bi se, kažu nove glasine, trebalo promijeniti, jer vrh HRT-a navodno razmišlja o dovođenju Milića na Burićevo mjesto.

Milić niti potvrđuje, niti demantira

"Čuo sam glasine o tome, a i ranije smo pričali o toj mogućnosti, pa moje preuzimanje programa nikad nije bila zatvorena opcija, ali Domagoj Burić je ravnatelj programa pa nisam ni razmišljao o preuzimanju njegovog mjesta. Uvijek sam htio biti čovjek koji bi savjetovao za programske stvari", rekao je za Index Milić, komentirajući glasine o svom "novom" poslu.

Nije demantirao da bi bio voljan preuzeti taj posao kad bi mu bio ponuđen. "Mislim da znam raditi taj posao, mada mi je uvijek problem što ti glasovi se počnu širiti kad je televizija u financijskim teškoćama, a kad su godine debelih krava, onda nitko ne širi glasine", našalio se Milić, kojemu do službene mirovine ostaje oko pola godine.

O tome hoće li nastaviti raditi na televiziji odlučit će poslodavac. "Poslodavac ugovor može produžiti kako hoće, jer je zakon regulirao da ljudi mogu nastaviti raditi i u službenoj mirovini, dok je poslodavcu to čak i povoljnije nego isplaćivati honorare", ostao je enigmatični Milić, koji sada radi kao urednik i voditelj nedjeljnog Dnevnika.

Pročitajte više