Goršićev dom u Karlovcu ilegalno je priključen na gradsku vodovodnu mrežu



DRŽAVNA vodopravna inspekcija izdala je rješenje prema kojem se priključak na vodovodnu mrežu društvenog doma u karlovačkom naselju Turanj hitno treba odvojiti od gradske vodovodne mreže jer je spoj napravljen ilegalno i bez valjane dozvole.

Kako prenosi KAportal, dom u izgradnji, koji je još prije dovršetka dobio nadimak "Goršićev dom", jer ga je uz podršku državnog tajnika u Ministarstvu obrane Željka Goršića, koji je ujedno i predsjednik gradske četvrti Turanj, bespravno izgradila Inženjerijska pukovnija Hrvatske vojske, ilegalno se priključio na vodovodnu mrežu. Glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Arnelija Šipek potvrdila je da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da zahtjev za priključenje Društvenog doma na gradsku vodovodnu mrežu nikada nije ni podnesen.

Time su, kako se navodi, demantirane tvrdnje Željka Goršića da Dom nema vodovodni priključak te da je slučaj izmišljen kako bi ga se kompromitiralo. Podsjetimo, sve donedavno karlovačka je policija tvrdila da u slučajevima priključenja "Goršićeva doma" na električnu mrežu i vodoopskrbni sustav nije bilo kaznenih djela.

Inspekcija naredila rušenje jer je Dom građen bez valjanih dozvola

No Ministarstvo zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja je 11. svibnja objavilo da je po nalogu građevinskog inspektora zatvoreno gradilište društvenog doma u Turanjskim Goljakima kod Karlovca te je obustavljena svaka daljnja gradnja na objektu. Inspektor je tada utvrdio "da investitor gradi poslovnu građevinu za potrebe kulturnih, društvenih i vjerskih aktivnosti, bez pravomoćnog rješenja o uvjetima građenja", kako stoji u obrazloženju odluke o obustavi gradnje. Goršiću kao predsjedniku Gradske četvrti Turanj, iručeno je nepravomoćno rješenje po kojem je objekt sagrađen bespravno te naložila njegovo uklanjanje o trošku investitora

Spornim se pokazao i priključak na električnu mrežu, jer su građevinci struju za gradnju osigurali tako što su se ilegalno priključili na vod koji koristi dječji vrtić u susjedstvu gradilišta. Iako je HEP isprva tvrdio da je priključak ostvaren ilegalno, za samo par dana naglo je "promijenjena ploča", pa je HEP priopćio da je priključak zapravo legalan, jer je investitor, Gradska četvrt Turanj, istovremeno i vlasnik brojila na koje je gradilište priključeno, "izvela elektroenergetski priključak za društveni dom iz vlastitog razvodnog ormarića koji opskrbljuje njihovo igralište, koje je smješteno neposredno uz spomenuti društveni dom", te da HEP time nije bio oštećen jer je, kako se tvrdilo, struja plaćana redovito.

Pročitajte više