Gospić dobio uslugu e-Novorođenče, sporazum potpisao ministar Malenica

Foto: EPA

GOSPIĆ je pristupio usluzi e-Novorođenče omogućivši građanima bržu i lakšu prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani, a sporazum o korištenju te usluge s Općom bolnicom Gospić potpisao je u petak ministar uprave Ivan Malenica.

"Izrazito nam je drago da postoji interes jedinica lokalne samouprave jer je digitalizacija put kojim ćemo ići u budućnosti", istaknuo je Malenica, kojeg je tom prilikom primio gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Ministar Malenica najavio i druge aplikacije

Malenica je najavio da će Ministarstvo uprave jedinicama lokalne samouprave omogućiti korištenje i brojnih drugih aplikacija, navodeći kako sustav e-Građani koristi oko milijun građana.

Starčević je izrazio zadovoljstvo što je Gospić među prva tri grada u Hrvatskoj koji uvode novu platformu.

"U gradskoj upravi koristimo sustav već mjesec dana pa roditelji u Gospiću po rođenju djeteta više ne moraju obilaziti državna tijela, već mogu putem usluge e-Novorođenče podnijeti zahtjev za isplatu sredstava za novorođeno dijete", istaknuo je Starčević.

Uz prijavu djeteta, usluga e-Novorođenče omogućuje roditeljima da iz doma s nekoliko klikova putem interneta predaju zahtjev za novčanu potporu za opremu novorođenog djeteta prema općini, gradu ili županiji.

Pročitajte više