Gotovinin odvjetnik o Oluji: Naredili su evakuaciju da izbjegnu okruženje

Screenshot: RTL

HAŠKI odvjetnik Ante Gotovine Luka Mišetić za RTL je govorio o promjeni Gotovininog plana dan uoči Oluje koja se pokazala ključnom za probijanje srpskih obrambenih linija. 

Odluka je bila neočekivana, a i utjecala je na masovnu evakuaciju srpskog stanovništva. 

Mišetić kaže da je zbog njegovog poteza došlo do straha da će pasti u okruženje. 

"I to se dogodilo kad su snage generala Markača s Velebita i snage generala Gotovine s Dinare probili crtu i imali su mogućnost okružiti južni dio tzv. Krajine u mjestu koje se zove Otrić, sjeverno od Knina. Da bi izbjegli okruženje, oni su naredili evakuaciju stanovništva", rekao je Mišetić. 

Odavanje počasti svim žrtvama

Luka Mišetić pozdravlja dolazak predstavnika srpske manjine na obljetnicu Oluje u Knin, kao i komemoriranje srpskih žrtava nakon Oluje u Gruborima krajem mjeseca.

"Smatram da je s jedne strane nužno da se priznaje da je tzv. Republika Srpska Krajina i njezino vodstvo bila zločinački projekt, kako je utvrđeno na Haškom sudu u predmetu Milana Martića, što bi bio dobar temelj za izgradnju boljih odnosa. S druge strane, smatram da hrvatsko vodstvo isto tako mora odati počast žrtvama tih incidenata koji su se dogodili poslije Oluje i izraziti suosjećanje sa žrtvama sa srpske strane. To je civilizacijski čin", kaže Mišetić za RTL dodajući kako će u srijedu istu poruku poslati i Gotovina. 

Pročitajte više