Grad Split dobio vojarnu Dračevac

SPLITSKI gradonačelnik Miroslav Buličić potvrdio je da je Vlada Gradu Splitu ustupila kompleks vojarne na Dračevcu.

O tome ga je, kaže Buličić, izvijestio predsjednik Povjerenstva za upravljanje imovinom RH Goran Granić, a Povjerenstvo je odluku o tome donijelo na sjednici održanoj u utorak. Grad dobiva Dračevac besplatno, rekao je, ali uz uvjet da najam prostora u bivšoj Diokomovoj zgradi u gradskom vlasništvu, kojima se koriste državne službe, smanji na 1,5 eura (do sada od 1,5 do 3 eura) po četvornom metru.

Odluku o namjeni prostora na Dračevcu grad će, kaže Buličić, najvjerojatnije donijeti u siječnju, do kada se očekuje da Vlada donese i odluku o ustupanju bivše depadanse doma JNA u Ulici slobode u kojoj bi bila smještena gradska knjižnica.

Kompleks vojarne na Dračevcu, od ukupno 132 tisuće četvornih metara s objektima koji zaprimaju oko 31 tisuću četvornih metara, Hrvatska je vojska napustila još u srpnju. Zanimanje za taj prostor odmah su pokazale tvrtke Profectus i Sajam Split koje bi ga iskoristile za izgradnju međunarodnog sajamsko-poslovnog središta i Svjetskog trgovinskog centra.

Grad Split, uz najavljivanje uspostave proizvodno-poduzetničke zone, svojedobno je razmišljao i o preseljenju nekih srednjih škola i izgradnji stanova iz programa poticane stanogradnje ili doma za stare i nemoćne osobe.

Grad je svojedobno napravio i anketu među poduzetnicima o poslovno -poduzetničkoj zoni kojoj se odazvalo 20-ak tvrtaka, kazao je Buličić.

(Hina) dstr dd

Pročitajte više