Grad Zagreb preuzima nastavak rekonstrukcije maksimirskog stadiona

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici usvojilo zaključak po kojem će preuzeti obvezu nastavka rekonstrukcije maksimirskog stadiona. L

Grad Zagreb će preuzeti prava i obveze Nogometnog kluba Dinamo u stečaju, a na temelju Izvješća povjerenstva za dovršenje izgradnje stadiona Maksimir.

Ugovori koje je sklapao NK Dinamo š.d.d. i NK Dinamo - udruga odnose se na projektiranje, izgradnju i konzalting te ostale poslove vezane uz rekonstrukciju maksimirskog stadiona.

NK "Croatia", odnosno "Dinamo" sklopio je ukupno 18 ugovora, od kojih su neki izvršeni i po njima nema nepodmirenih obveza, a neki nisu izvršeni i predloženi su za preuzimanje. Odlučeno je da se neće preuzimati ugovori prema kojima nije bilo "situiranih" radova ili oni koji su pravno, odnosno financijski sporni.

U Izvješću Komisije o stanju radova i njihovoj financijskoj realizaciji prema tim ugovorima utvrđeno je i da su neki izvođači izvršili određene radove bez potpisanih ugovora, izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Grada Nenad Crnić. U tom je kontekstu naveo da je Arhitektonski fakultet projekt uređenja okoliša s idejnim projektom garažno parkirališnih prostora izradio oko 35 posto, a Institut građevinarstva Hrvatske predinvesticijsku studiju projekta Stadion Maksimir - sjevernu tribinu i snimku postojećeg stanja sjeverne i zapadne tribine. Izvođači traže naknadu troškova, a Poglavarstvo će radove izvedene bez potpisanih ugovora razmotriti i utvrditi po čijem su zahtjevu obavljeni uvažavajući činjenicu da je u razdoblju hladnog pogona gradilišta došlo do oštećenja i devastacije građevine, rekao je Cvetko.

Poglavarstvo je odobrilo financijsku potporu Zagrebačkom električnom tramvaju u iznosu od 3,15 milijuna kuna kao potpora za podmirenje dospjelih obveza po kreditima namijenjenim obnovi voznog parka. Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić u tom kontekstu ocijenio je kako su subvencije ZET-u već "prevršile svaku mjeru". Trgovačkom društvu "PUTO" odobrena je potpora od 2,5 milijuna kuna za financiranje troškova izvoza preostalog uskladištenog otpada budući ne postoji druga mogućnost njegova zbrinjavanja.

Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog za isplatu jednokratne pomoći od 100 kuna umirovljenicima prigodom uskrsnih blagdana, a koriste novčanu pomoć prema Odluci o vrstama socijalne pomoći Grada.

Na inicijativu vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb - istok Služba za mjesnu samoupravu organizira u subotu 5. travnja od 9 do 14 sati akciju čišćenja područja oko jezera Bundek.

Pročitajte više