Županijski sud donio presudu protiv U ime obitelji, Tomašević zadovoljan

Foto: Slavko Midžor, Neva Žganec/Pixsell

Županijski sud u Zagrebu je presudom od 12. lipnja još jednom potvrdio da Grad Zagreb nije diskriminirao organizatore skupa "Hod za život" time što im je uskratio postavljanje zastava na gradske jarbole, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba ne ulazeći u meritum, već isključivo zbog formalnih razloga, odnosno nedovoljno jasnog obrazloženja, Županijski sud je ponovljenom presudom zauzeo isto stajalište kao u svojoj prvoj presudi te nedvojbeno utvrdio da uskratom suglasnosti za postavljanje zastava "Hoda za život" nije došlo do diskriminacije, dodaju.

"Zadovoljni smo"

"Zadovoljni smo ovom presudom Županijskog suda u Zagrebu. Mi smo gradska vlast izabrana demokratskom većinom, zastupajući rodnu ravnopravnost i prava žena garantirana Ustavom. Zastave na gradskim jarbolima predstavljaju vrijednosti koje zastupa Grad Zagreb te ih stoga postavljamo za skupove koje ova gradska vlast podržava ili im je suorganizator. Bili smo uvjereni da ćemo dobiti ovu sudsku bitku protiv udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj", izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Organizatori "Hoda za život" održali su u Zagrebu javni skup, kako prošle tako i ove godine, te im nije uskraćeno pravo na javno okupljanje i slobodu govora, poručuju iz Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.