Građani o poskupljenju plina i struje: Sramota. Bolje da nas u top stave i unište

Screenshot: Index

ZBOG poskupljenja plina i struje 1. travnja, džepovi građana bit će na većem udaru. Podsjetimo, od sutra će plin biti u prosjeku skuplji 16 posto, a električna energija 9.6 posto. 

S obzirom na to da će na vlastitom budžetu osjetiti najavljeno poskupljenje, pitali smo građane za komentar o povećanim računima koji će im stići. Neki su komentirali da je to očekivano s obzirom na cijene u trgovinama koje su skočile.

"To stvarno bez veze delaju, a plaće nikako ne idu gore. Stvarno sramota. Neka nas sve stave u top i nek nas unište, bolje i to nego ovo što s nama rade", komentirala je nezadovoljna građanka Zagreba.

"Poskupjet će i ovako i onako. Muž plaća račune pa ja ne razmišljam o tome", rekla je građanka kroz šalu.

"Imam 70 godina i što sam sve doživio - ništa me više ne može iznenaditi. Skupljam plastičnu ambalažu po cesti pa ću nekako preživjeti", kazao je umirovljenik te pokazao svoju torbu s plastičnim bocama.

"Bit će kao i do sada. Nemam problem s poskupljenjem, imam veliku penziju pa...", komentirao je drugi umirovljenik.

"Bit će zeznuto... Moglo bi biti gore, a moglo bi biti i bolje, nikad ne znamo. Kažu da će biti bolje!" rekao je mladić u Zagrebu. 

"Uf, katastrofa... Ionako nam je država u gabuli, a ovo će stvarno biti udar na pučanstvo i na srednji sloj. Bit će užasno, bojim se kako će to izgledati. Bit će jako teško, vidjet ćemo što će se događati", zaključak je jedne sugovornice.

 

 

 

Pročitajte više