Gradonačelnik Opatije snimljen u restoranu, večerao s veleposlanikom

GRADONAČELNIK Opatije Ivo Dujmić prekršio je odluku Stožera kojom su propisane mjere o ograničavanju okupljanja. 

Dujmić je, u pratnji supruge, prošle subote večerao u restoranu u hotelu u društvu francuskog veleposlanika Gaëla Françoisa Veyssiera i njegove supruge, piše portal poduckun.net.

Restoran prema mjerama ima pravo posluživati hranu gostima svog hotela. Gradonačelnik, međutim, nije bio gost hotela.

"Bilo bi neprimjereno odbiti"

"Gradonačelnik Ivo Dujmić 9. je siječnja 2021. bio na neformalnom susretu s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Gaëlom Françoisom Veyssierom, koji je boravio u Opatiji sa suprugom i spomenutog dana bio gost hotela. Susret je održan u foajeu. I gradonačelnik Dujmić je bio u pratnji supruge. Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja", kazali su iz gradske uprave i dodali:

"Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj".

Podučkun.net u članku podsjeća da su zbog pojavljivanja na večeri kojim su prekršili protuepidemijske mjere europski povjerenik za trgovinu Phil Hogan i irski ministar poljoprivrede Dara Calleary morali dati ostavke.

Pročitajte više