Gradonačelnik Požege ucijenio vijećnika, svaki mu mjesec mora davati 2000 kuna?

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, 123rf

DARKO Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege i predsjednik tamošnjeg Gradskog odbora HDZ-a, tražio je od Dragana Borevca, zamjenika predsjednika Gradskog vijeća, da mu, od naknade u iznosu od 3.600 koju prima za obavljanje te funkcije, mjesečno daje 2.000 kuna, piše Telegram.

Puljašić je navodno rekao Borevcu kako se protivi tome da pojedinci budu u više nadzornih odbora ili upravnih vijeća, odnosno da mjesečno primaju dvije ili više naknada. Borevac je, osim spomenute naknade, primao još jednu, za članstvo u Nadzornom odboru, pa je pristao gradonačelniku mjesečno davati traženih 2.000 kuna.

Priču su Telegramu potvrdila tri izvora iz HDZ-a. Jedan je Ivan Albrecht, član Gradskog odbora HDZ-a Požege, a dva su ostala anonimna, ali se radi također o visoko pozicioniranom HDZ-ovcima.

Sve se saznalo ovog ljeta, a u priči se spominje bivši HDZ-ovac kojeg je kći optužila za zlostavljanje

Njih je s pričom, pak, upoznao sam Borevac u ljeto ove godine kad je gradonačelnik bio na godišnjem odmoru. Tada ga je kontaktirao Igor Krizmanić, koji je izbačen iz HDZ-a u ožujku ove godine, nakon što ga je vlastita kći optužila za teško obiteljsko nasilje. Krizmanić je bio i član Općinskog i Županijskog odbora HDZ-a.

Istodobno s izbacivanjem iz HDZ-a, Krizmanić je napustio i dužnost zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege. Na njegovo mjesto došao je Dragan Borevac, srednjoškolski profesor i član Gradskog odbora HDZ-a.

U vrijeme kad se gradonačelnik Puljašić ovoga ljeta nalazio na godišnjem odmoru, pozvao ga je, kako piše Telegram, Igor Krizmanić i zatražio da novac, 2.000 kuna, koliko je do tada davao gradonačelniku Puljašiću, sada da njemu. Borevac je to učinio, no nakon 15-ak minuta nazvao ga je Krizmanić i upitao zašto mu nije dao puni iznos od 3.600 kuna. Borevac se tada uznemirio i cijeli slučaj ispričao Alberthu, članu Gradskog odbora HDZ-a te još trojici članova istog stranačkog tijela.

Tako se priča proširila.

Borevac kaže da može raditi što želi sa svojom naknadom. Nije demantirao

Izvori Telegrama tvrde da je gradonačelnik Puljašić novac samo prosljeđivao svom kućnom prijatelju Krizmaniću, koji se, tvrde oni, nije mogao pomiriti s gubitkom mjesečne naknade od 3.600 kuna. Navodno je, kada je morao napustiti tu funkciju, zaprijetio kako će progovoriti o mnogim stvarima, ali se smirio nakon što mu je obećano da će mu onih 3.600 kuna, koje je prestao dobivati nakon smjene s funkcije na kojoj je sada Dragan Borevac, biti nadoknađeno.

Nadalje, izvori tvrde da je Puljašić još dvojicu članova nadzornih odbora mjesečno tražio po tisuću kuna kako bi, zajedno s one dvije koje je davao Borevac, mogao Krizmaniću osigurati 3.600 kuna svakog mjeseca.

Na upit je li i zašto davao novac gradonačelniku Puljašiću, Borevac je kratko odgovorio: ”Mislim da nisam dužan široj javnosti pojašnjavati što radim sa svojom naknadom.”

Gradonačelnik Puljašić, pak, posve je odbacio navode da je primao novac i prosljeđivao ga Krizmaniću. U SMS-u je napisao: ”Kao i do sada, ovo je hrpa izmišljotina i neistina. Gospodin Krizmanić je napustio HDZ bezuvjetno do okončanja svog postupka.”

Krizmanić kaže da nema pojma o čemu se radi.

“Nemam pojma o tome, vjerujte mi. Ja sam mislio da me zovete zbog one stare teme iz ožujka (optužbi za nasilje u obitelji), a ovo za što me pitate prva mi je informacija. Ne želim to komentirati jer nemam pojma ni o čemu. Mislio sam da me zovete zbog onoga što su me u ožujku razvlačili na pravdi Boga”, rekao je Krizmanić i zaključio razgovor.

Pročitajte više