UBOJSTVA U VODICAMA I ŠIBENIKU

Gradonačelnik Šibenika o stravičnom zločinu: Spojio se vražji trokut

JUČER je u Vodicama ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubojica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca, sinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu. Građani Vodica i Šibenika su u šoku. Šibenik je zavijen u crno.

''Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, to ne opravdava nikoga. Ništa nisu riješili, nažalost, ostavili su sigurno svojim nesretnim obiteljima čudo problema'', komentirao je za NovuTV gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

"Šibenik je siguran grad"

Unatoč ovom stravičnom zločinu Burić tvrdi da je Šibenik siguran i miran grad.

"Sama činjenica da imate petero mrtvih u ovoj nemiloj priči izaziva šok upravo zato što se radi o mirnom gradu, gradu u kojem nismo svjedočili takvom događanju i ja ljude razumijem. Činjenica je da se ne radi o obračunu unutar kriminalnog miljea, nego se radi o nesređenim poslovnim odnosima niza vinovnika. Činjenica je da je policija zaista odradila posao vrlo korektno i kvalitetno bez velikih spektakularnih akcija, na način da je grad normalno funkcionirao", rekao je za Dnevnik HRT-a.

"Spojio se vražji trokut"

"Poznavao sam te ljude, oni su živjeli i radili u mojem kvartu. To je izuzetno teško. Kad čujete vijest i kad možete spojiti lik i osobu, onda to izaziva nelagodu", dodao je.

"U ovom konkretnom slučaju spojio se vražji trokut. To je emocionalna psihička nestabilnost zbog osobnih poslovnih problema, pandemijska situacija koja je sve poduzetnike dovela u nemoguću situaciju koju nisu mogli predvidjeti i najvažnije, laka dostupnost oružja", rekao je Burić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz masakr u Vodicama i Šibeniku instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ubojstvo šibenik

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više