Gradonačelnik Varaždina: Represivni aparati pokušavaju promijeniti rezultat izbora

Foto: Facebook/Neven Bosilj

Gradonačelnik Varaždina i nositelj liste SDP-a na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće, Neven Bosilj, izrazio je danas na obilježavanju 32. obljetnice osnivanja SDP-a Varaždinske županije sumnju da neki represivni aparati pokušavaju utjecati na rezultate predstojećih izbora.

"Bez obzira na to koliko se uprle neke stranke, angažirale i druge, možda čak mogu reći represivne aparate da bi probale utjecati na ishod ovih izbora, mogu reći da je SDP nikad jači u ovome gradu", izjavio je Bosilj.

Na novinarsko pitanje na koga sumnja nije odgovorio.

"Očito da na neke institucije države jedna stranka ima utjecaj i da se događaju neki procesi u Varaždinu koji se po meni ne bi trebali događati u ovo predizborno vrijeme. Samo to bih zasad htio reći", odgovor je Bosilja.

"Pokazali smo što Grad može učiniti za građane"

Podršku u Varaždinu dao mu je i čelni čovjek stranke Peđa Grbin, koji za Bosilja tvrdi da je utjelovljenje drugog načina vođenja politike.

"Ovdje u Varaždinu, možda bolje nego igdje drugdje u Hrvatskoj, pokazali smo što Grad može učiniti za svoje građane. Neven i njegova ekipa, SDP-ova ekipa, ovdje u Varaždinu pokazali su upravo to, u izuzetno kratkom vremenu, kako se mogu brinuti o stvarnim problemima ljudi, od najmanjih problema do najvećih", rekao je Grbin.

Dotaknuo se i baliranog otpada.

"Ova ekipa tu oko mene spremna je riješiti taj problem sutra, samo pod jednim uvjetom – da nema onih koji im u tom procesu podmeću nogu", naglasio je Grbin, koji je siguran u uspjeh stranke na predstojećim izvanrednim izborima.

"Upravljamo Gradom na drugačiji način"

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora ponosna je na rezultate koje njezina stranka ostvaruje u zadnje vrijeme u Varaždinskoj županiji. Posebno se to odnosi na Varaždin.

"U gradu Varaždinu mi smo ti koji vodimo i upravljamo gradom na drugačiji način. Vjerujem da će se na ovim izborima potvrditi ona politika koju SDP provodi na svim razinama", rekla je Antolić Vupora dodavši da je i na županijskoj razini SDP respektabilna politička snaga.

Pročitajte više

 

Pročitajte više