Gradovi pozvani da se pridruže akciji Sat za planet Zemlju i ugase svjetla

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski astronomski savez i udruga Naše nebo pozvali su danas sve gradove i općine da se priključe akciji Sat za planet Zemlju i ugase dio javne rasvjete sutra, u subotu, između 20.30 i 21.30, radi podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Sat za planet Zemlju održat će se sutra diljem svijeta u isto vrijeme s istim ciljem - podizanjem svijesti o klimatskim promjenama, održivom razvoju i racionalnom korištenju prirodnih resursa i energije.

Svi pojedinci se mogu uključiti u akciju

Osim što su Hrvatski astronomski savez i Naše nebo - Udruga za zaštitu noćnog neba pozvali sve gradove i općine da na sat vremena ugase dio javne rasvjete na svom području, pozvali su ih i da informiraju javnost o tom događaju.

"Pozivamo sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja", naveli su u priopćenju.

U akciju se mogu uključiti i svi zainteresirani pojedinci tako što će na sat vremena ugasiti rasvjetu u svojoj kući i u dvorištu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više