Gradska knjižnica i čitaonica “Metel Ožegović” Varaždin i Coca-Cola izabrali "Najčitateljicu godine"!

HANA MARČETIĆ, dvanaestogodišnjakinja iz Varaždina proglašena je za "Najčitateljicu grada Varaždina 2003. godine", u kategoriji djece tinejdžerskog uzrasta. Izbor je, već tradicionalno, treću godinu zaredom organizirala Coca-Cola u Hrvatskoj, uz suorganizaciju varaždinske Gradske knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović".

Coca-Cola na ovaj način želi potaknuti njegovanje pozitivnih vrijednosti i usvajanja novih znanja među mladima. Hana je u 2003. godini pročitala ukupno 138 knjiga, što je potvrđeno nakon pregleda informatičkog sustava s podacima o svim posuđenim knjigama, u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović".

Hana je i prigodno nagrađena: Coca-Colinom statuom i plaketom. Uz to, uručen joj je i komplet knjiga: "Pretpovijest: Razvoj života na Zemlji", "Povijest: Od početaka do naših dana" te knjiga poznate hrvatske autorice Dijane Zaler: "Vile hrvatskih pisaca". Kao dodatni poticaj za daljnje čitanje Coca-Cola je Hanu nagradila i besplatnom članarinom u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović" do njezine 18. godine života.

“Uistinu mi je drago da nam Coca-Cola pomaže promicati čitanje među mladima i knjige kao istinski izvor znanja. Posebno me veseli kvaliteta i atraktivnost darovanih naslova u protekle tri godine. " – izjavio je Marijan Kraš, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin.

Coca-Cola je Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ ove godine donirala vrijedne komplete knjiga koje je, uz ostalo, dobila i Hana Marčetić: "Pretpovijest: Razvoj života na Zemlji", "Povijest: Od početaka do naših dana" i "Vile hrvatskih pisaca" autorice Dijane Zaler. Na taj način povećan je fundus Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“, a istovremeno je omogućeno lakše posuđivanje knjiga mladim čitateljima koji traže nova izdanja.

Na današnjem svečanom proglašenju, ovogodišnjoj pobjednici Hani Marčetić, pridružio se i Tin Miladinović, Najčitatelj grada Varaždina 2002. On je prije dvije godine pročitao 131 knjigu. Nakona Zagreba i Varaždina Najčitatelji 2003. godine uskoro će biti proglašeni i u Osijeku i Zadru.

Pročitajte više