granić i budiša potvrdili vijest o prekidu pregovora o izbornoj suradnji

Predsjednici HSLSa i DCa Dražen Budiša i Mate Granić potvrdili su danas novinarima vijest da su pregovori dviju stranaka o zajedničkom izbornom nastupu završeni, te da od predizborne koalicije neće biti ništa.

"DC je inzistirao da dobije čelna mjesta u obje slavonske izborne jedinice, četvrtoj i petoj, što u HSLS-u smatramo nerealnim i potpuno neprihvatljivim. Kada bi na tome popustili, značilo bi to da smo koalicijskom partneru prepustili četvrtinu Hrvatske, što ne možemo učiniti, jer je za HSLS svaki dio Hrvatske jednako važan", kazao je Budiša za Hinu.

Istaknuo je kako mu je žao što koalicija nije dogovorena, dodajući da će se to zasigurno negativno odraziti na ukupni izborni rezultat oporbe.

"Pojedinačno ćemo dobiti manji broj zastupnika nego što bi to mogli u koaliciji", kazao je Budiša, koji ipak vjeruje da to neće biti presudno manji broj zastupnika.

U pozitivan sinergijski učinak koalicije s HSLS-om vjerovao je i šef DC-a Mate Granić, koji je za Hinu izjavio kako je ipak optimističan, te da vjeruje u izbornu pobjedu sadašnje oporbe.

Izrazio je žaljenje zbog prekida pregovora s HSLS-om, naglašavajući kako je stav "s terena" u objema strankama oko podjele mjesta na izbornim listama bio čvrst.

Naglasio je da je HSLS DC-u još uvijek najbliža politička opcija, te izrazio nadu u poslijeizbornu suradnju.

Granić smatra da bi se DC samostalno mogao izboriti za prolaz u svim izbornim jedinicama, te da će u bar dvije izborne jedinice stranka dobiti po dva zastupnika u Saboru.

Pročitajte više