GRANIĆ PRIMIO GIANNITSISOM

Potpredsjednik hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u petak u Banskim dvorima s Anastasiosom Giannitsisom, zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Potpredsjednik Granić izrazio je zahvalnost grčkoj Vladi na pruženoj potpori Hrvatskoj na njenom putu prema Europskoj uniji. Granić je izvijestio ministra Giannitsisa da je hrvatska Vlada na svojoj jučerašnjoj sjednici prihvatila odgovore na Upitnik Europske komisije te da će isti biti predani u Bruxellesu sljedećeg tjedna.

Govoreći o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, Granić je izrazio još jednom spremnost Vlade na potpunu suradnju s Haškim sudom. Upoznao je Giannitsisa sa skorašnjim posjetom glavne haške tužiteljice Carle Del Ponte Zagrebu, izrazivši pritom optimizam u njeno pozitivno izvješće Vijeću sigurnosti o suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom.

Giannitsis je pozdravio razvoj hrvatsko-grčkih bilateralnih odnosa, političkih i gospodarskih. Naglasio je važnost zajedničke suradnje u svrhu promicanja interesa regionalne suradnje.

Potpredsjednik Granić upoznao je sugovornika s obnovom transformacijske stanice Ernestinovo i pripadajućih dalekovoda s obzirom da će navedena stanica omogućiti spajanje grčkog sustava s onim zapadne Europe.

Pročitajte više