Grbin: Pravi Plenković je na snimkama, ostalo je fasada

Foto: Hina

Predsjednik SDP-a i lider koalicije Rijeke pravde Peđa Grbin danas je u završnom obraćanju građanima prije izbora poručio da biraju između korupcije, lopovluka, klijentelizma i bolje Hrvatske koju donose Rijeke pravde te ustvrdio da je odluka više nego jednostavna.

 

"Plenković nema hrabrosti za izaći pred ljude i kamere, ali ima pred svojima kada ono pravo lice, a ne ono umiveno briselsko, prokulja. Onda mediji postaju osovine zla, a Hrvatska se jasno dijeli na onu koja je za HDZ i onu koja je protiv. To su te dvije Plenkovićeve Hrvatske – rasistički, neprimjereno, HDZ-ovski, lopovski, korumpirano", komentirao je Grbin snimku koju je objavio tjednik Nacional, a u kojoj na zatvorenom stranačkom skupu Plenković žestoko kritizira političke suparnike i dio medija.

"Jednostavan izbor"

Posljednjeg dana kampanje građanima, u društvu koalicijskih partnera i stranačkih suradnika, poručio je da u srijedu imaju prilike to promijeniti.

"U srijedu vi odlučujete. Izađite na izbore. Birate između korupcije, lopovluka, klijentelizma i birate bolju Hrvatsku koju donose Rijeke pravde. Odluka i izbor su više nego jednostavni", istaknuo je.

"Mi se borimo za drugu Hrvatsku, za koju želimo da postane jedna, Hrvatska u kojoj nije bitno imaš li stranačku iskaznicu ili nemaš, poznaš li nekog ili ne. Hrvatska u kojoj ćeš uspjeti normalno živjeti jer će država stati iza tebe, a mi to znamo i možemo", rekao je. Još je jednom istaknuo da Plenkovićeva maska pada kada se vrata zatvore i kada misli da ga se ne snima.

"On tada pokazuje svoje pravo lice, a to je lice osobe koja bi svoje političke protivnike slala u ludnicu, koja bi uređivala medije i koja one medije koje ne može kontrolirati smatra osovinom zla. To je lice osobe koja dijeli Hrvatsku, lice jednog pokvarenog i korumpiranog čovjeka", ustvrdio je.

Grbin: Pravi Plenković je na snimkama, ostalo je fasada

"Andrej Plenković je na tim snimkama pravi, a sve ostale, kada se smješka pred kamerama i vrti loptu na TikToku, to je fasada. Snimke pokazuju pravu istinu – lopovluk, korupcija i ono što razara Hrvatsku. Kada dijeliš Hrvatsku na onu koja ti odgovara i glasa za tebe i drugu, to je strašno", ocijenio je.

"U srijedu birate između korupcije, laži i klijentelizma i Rijeka pravde. Treće opcije nema", poručio je Grbin.

Marijana Puljak (Centar) upozorila je da je na prošlim izborima samo 16 posto birača podržalo HDZ i pozvala građane da ne dopuste da se to dogodi i u srijedu. "Ako ne želite HDZ na vlasti, korupciju i kriminal, izađite na izbore i podržite Rijeke pravde, jedinu opciju dovoljno snažnu da zaustavi HDZ-ovu korupciju i kriminal", pozvala je.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) ocijenila je da je 17. travnja prijelomni trenutak u našoj povijesti te izrazila uvjerenje da ćemo se dan poslije probuditi u boljoj Hrvatskoj, koja nudi nadu izaberu li građani Rijeke pravde koja zna, može i želi ponuditi bolju budućnost ovoj zemlji.

Dalija Orešković (SSIP) istaknula je da su ovi izbori za Hrvatsku doslovno zadnja šansa i jedini domoljubni čin u ovom trenutku bio bi glasati protiv HDZ-a i dati Hrvatskoj da napokon prodiše, da bude sretna Lijepa Naša i prosperitetna.

Pročitajte više