Grbin o smjeni Barbarića: Smiješno je slušati Plenkovića koji misli da smo glupi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, komentirajući smjenu šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića, ne zbog plinske afere nego zbog protupravne gradnje, rekao je da je "smiješno slušati premijera kako misli da smo svi glupi".

"Doista je smiješno slušati Andreja Plenkovića kako misli da smo svi glupi kada nam pokušava prodati priču da se oko Barbarićeve kuće nešto novo saznalo prekjučer.

Novinari su cijelu priču otkrili još u lipnju, dok je u međuvremenu Inspektorat otkrio da se radi o bespravnoj gradnji u zaštićenom pojasu. To znači da nas je premijer Plenković cijelo vrijeme vukao za nos", rekao je za Hinu predsjednik SDP-a, ocijenivši zakašnjelom premijerovu odluku o smjeni predsjednika Uprave HEP-a.

"Odluku zapravo nije donio Plenković, već DORH, koji je podigao optužnicu"

Smjenu Barbarića oporba je tražila mjesecima, ponajprije zbog afere Plin za cent, no presudila mu je optužnica zbog protupravne gradnje podignuta u petak, nakon koje je premijer Plenković danas izjavio kako su to "nove okolnosti" te više nema preduvjeta da Barbarić ostane na funkciji.

Po Grbinovim riječima, tu odluku zapravo nije donio premijer Plenković, već DORH, koji je u konačnici i podigao optužnicu.

"To što je Barbarić razriješen dužnosti ne znači da je razriješena i afera Plin za cent"

"I još nešto u ovom slučaju je od izuzetnog značaja - to što je Barbarić razriješen s dužnosti ne znači da je razriješena i afera Plin za cent, kao i druga pitanja, poput primjerice jesu li se u HEP-u zloupotrebljavali položaji da Barbariću podizvođači HEP-a izvode radove na privatnim objektima", naglasio je Grbin.

Dodao je kako je "priča o Barbariću u osnovi samo priča o još jednom HDZ-ovcu koji je zahvaljujući Plenkoviću došao u priliku puniti svoje džepove na štetu svih građana koji žive u ovoj zemlji".  

"Dok god je HDZ na vlasti, umjesto ovog Barbarića doći će neki novi Barbarić. Izbori su uskoro i građani će odlučiti hoće li zemlju pljačkati razni Barbarići pod Plenkovićevim pokroviteljstvom ili ćemo konačno okrenuti stranicu", zaključio je predsjednik SDP-a u izjavi za Hinu.

Pročitajte više