Grbin: Plenković je pobrojao 11 muževa HDZ-a, neki su poznati po tučama u klubovima

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je izjavu za medije povodom najavljenog raspuštanja sabora.

“Prije 15-ak dana građani su rekli dosta je, odmah na izbore. Nakon toga samo raspravljali u saboru, ali su se HDZ-ovci grčevito borili da se ne ode na iozbore, a danas smo napokon saznali da ćemo na izbore prije europarlamentarnih izbora”, kazao je Grbin pa dodao:

“Ono što je bitno: prosvjed koji smo organizirali donio je prvi korak. Drugi korak mogu donijeti samo građani, a to je – dosta je korupcije, laži, raznih Turudića, dosta je HDZ-a. To je jedino što Hrvatsku može spasiti. Ova zemlja zaslužuje bolje.”

“Tajming pokazuje da su se u HDZ-u uplašili građana, da građani to traže, da su bijesni i da žele promjene”, dodao je Grbin, prenosi N1. 

Premijer Andrej Plenković objavio tko će biti nositelji lista HDZ-a. “Pobrojao je 11 muževa HDZ-a od kojih su neki poznati po tučama u noćnim klubovima koji će biti nositelji lista i koordinatori. Mi smo koordinatore predstavili još u srpnju prošle godine, to je davno poznato.”

Grbin očito cilja na varaždinskog župana Anđelka Stričaka, Plenkovićevog nositelja u trećoj izbornoj jedinici koji se prije godinu i pol potukao u kafiću u Varaždinu i dobio čašu u glavu. 

Naveo je da su razgovori s Možemo! počeli. “Dio će se dogoditi već sutra, a prejudicirati njihov ishod niti mogu niti hoću.”

Naravno da ću nositi listu i da ću se kandidirati na izborima”, rekao je Grbin, dodajući da će najvjerojatnije nositi listu u 8. izbornoj jedinici.

Pročitajte više