Gregurić i Glasnović ne prihvaćaju izbor Nine Obuljen za ministricu kulture

Screenshot: Index

ISPRED središta HDZ-a došli su i zastupnici Željko Glasnović i Zorica Gregurić te krajnje negativno komentirali izbor Nine Obuljen za ministricu kulture.

"Ne mogu prihvatiti gospođu Obuljen za ministricu kulture, osobito stoga što doista postoje i kaznene prijave i afera koja nije zanemariva. U svakoj pristojnoj i demokratskoj državi ovako nešto ne bi bilo moguće"

Na pitanje zašto je došla ovdje rekla da su došla predati kaznenu prijavu onima kojima još uvijek nisu, u zastupnicima u Hrvatskom saboru i samom Plenkoviću , U Hrvatskom saboru sam podijelila kaznenu prijavu koja je danas predana i urudžbirana"

Pozvala je saborske zastupnike da ne podrže taj izbor, posebno hrvatske branitelje jer je gospođa Obuljen bila članica Upravnog odbora HAVC-a koji je dozvolio snimanje filma "15 minuta Dvor na Uni" te antihrvatskih filmova u kojima se blati Domovinski rat i hrvatske branitelje.

Gregurić je rekla da ona ne može ona odbaciti optužbe jer je članica Upravnog odbora HAVC-a i bila zadužena za provođenje zakonitosti njegova rada. "Dokazano je da je HAVC postupio nezakonito, dokazano je, na kraju krajeva i sam Hrvoje Hribar je priznao da je vraćeno, dakle oni su se poigravali i zlorabili novac poreznih obveznika. Naš javni novac. 200, 350 tisuća kuna je morao vratiti.

Na pitanje hoće li pristupiti HDZ-ovu saborskom klubu Glasnović je rekao da još o tome nije s nikim razgovarao te da čekaju petak i neku odluku.

Izjavio da je došao da bi dao podršku braniteljskim udrugama jer "Hrvatska je pravna kaljuža i ne samo da imate HAVC koji je dobio 4%, ovaj, ovoga, proračuna od HTV-a"

Novinarka je pitala jesu li došli izvršiti pritisak na Plenkovića, na što je Glasnović rekao da postavlja kriva pitanja te rekao da je trebala pitati zašto je Hrvatska disfunkcionalna država budući da ju vode isti ljudi s istim "mentalnim sklopom".

"Hrvatska je na koljenima, ekonomski, moralno, i prvenstveno kulturno je na koljenima jer Hrvatsku vode 'kulturni Lenjinisti""

Gregurić je rekla da će o ostalim stvarima novinari biti obaviješteni te da će "hrvatski branitelji definitivno odgovoriti".

Pročitajte više