Grk hodao ulicom s odrubljenom glavom vlastite djevojke

GRČKA policija je, nakon "filmske" auto-potjere u kojoj je ozlijeđeno nekoliko prolaznika, uhitila mladića koji je turistima na otoku Santorini ponudio jezivu "atrakciju".

35-godišnjak je, naime, u selu Vorvoulos ubio svoju djevojku - lokalnu učiteljicu u dvadesetim godinama života - te joj potom odrubio glavu i s njom paradirao na ulici. Užasnuti turisti i žitelji su se zabarikadirali po kućama i pozvali policiju.

Kada je policija došla da ga uhiti, on je potegao nož i jednog od policajaca zarezao po licu. Zatim je glavu bacio u policijski auto i, koristeći šokiranost policajaca, uspio ukrasti policijski džip. Njegov bijeg je završio nakon što je udario u motocikl pri čemu su ozlijeđene dvije liječnice.

Policija ga je sustigla i ispalila nekoliko metaka. Ubojica je pogođen pet puta. Svjedoci, pak, navode da su policijski meci jednu od prolaznica pogodili u nogu i čeljust.

Lokalne vlasti navode da su pozvale vojni zrakoplov koji bi sve ozlijeđene trebao odvesti u bolnicu u Ateni.

Santorini je, inače, poznat kao jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Mediteranu - otok koji u stvari predstavlja krater podmorskog vulkana koji je eksplodirao prije 3600 godina, te kojega se smatra podlogom za legende o Atlantidi.

D.A.

Pročitajte više