Grlić Radman: Gradit ćemo hrvatsku kapelicu u Betlehemu, cijena - 450.000 eura

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

MINISTAR vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na sjednici vlade rekao je da je Ministarstvo u proračunu osiguralo 450.000 eura za izgradnju hrvatske kapelice u Betlehemu.

"S obzirom na veliki porast broja posjetitelja Izraelu, planira se gradnja šest kapela, a nastavno na zamolbu gvardijana samostana Svetog duha franjevaca, za financijsku potporu za izgradnju kapele hrvatskih blaženika u mučenika u Betlehemu, Ministarstvo vanjskih poslova je izradilo i uputilo vladi prijedlog odluke o odobravanju istog", rekao je Grlić Radman.

 

"Planira se gradnja šest kapela, a hrvatska će biti u središnjem dijelu. Kustodija Svete zemlje je darovala teren u Betlehemu. Za izgradnju hrvatske kapele izdane su dozvole, izgradnja je procijenjena na 450 tisuća eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici", rekao je ministar.

"Naglašavam kako će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu. Promatrajući povijest hrvatskog naroda, Katolička crkva je neizostavna komponenta utkana u nacionalni identitet te humanistički i kulturni razvoj hrvatskog društva. Hodočasnici u Betlehemu imat će tako prilike upoznati hrvatske blaženike i hrvatsku kulturu", dodao je.

"Sredstva su osigurana u državnom proračunu za 2021. te u projekcijama za 2022. i 2023", dodao je.

Pročitajte više