Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba, u pola sata zabilježeno više od 40 munja

Foto: DHMZ

Na širem zagrebačkom području danas je oko 15:30 zabilježeno više od 40 munja. Najveća koncentracija zabilježena je iznad Medvednice, a nevrijeme se kreće prema jugu.

DHMZ je danas za zagrebačku regiju proglasio žuto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme. Meteorolozi su najavili lokalno izražene pljuskove praćene grmljavinom, uz mogućnost tuče i prolazno olujnih udara vjetra. Vjerojatnost grmljavine kreće se od 60 do 80%.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", piše DHMZ. 

Velika koncentracija munja je zabilježena i na Velebitu, istočno od Knica, te na području kod Nove Gradiške. Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba od 15 sati je odradila 13 intervencija, od čega 12 ispumpavanja vode.

Danas je za cijelu državu najavljeno promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše te pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar će na kopnu biti slab, na istoku do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura od 22 do 27°C, u gorju ponegdje malo niža.

Pročitajte više

 

Pročitajte više