Grmoja: Ministar u skandaloznoj reakciji daje policiji nalog za moje uhićenje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je u petak da su ravnateljica škole u Strožancu i dobar dio školskog odbora, koji je dao otkaz učiteljici koja je prijavila nasilje, članovi HDZ-a te ustvrdio da je to pravo zadiranje politike u obrazovni sustav.

"Fuchsu i HDZ-ovcima je problem moja konferencija za medije u blizini škole i to zovu politizacijom. Fuchs ide toliko daleko da poziva policiju da me uhiti", stoji u priopćenju Grmoje kojim odgovara na današnje prozivke ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa zbog press-konferencije povodom izvanrednog otkaza učiteljici.

"HDZ-ovci, napuštajte školske odbore"

Istovremeno su, navodi Grmoja, ravnateljica škole i dobar dio školskog odbora, koji je dao otkaz učiteljici koja je prijavila nasilje, članovi HDZ-a i to je pravo zadiranje politike u obrazovni sustav.

Istaknuo je da je konferenciju za novinare održao na parkiralištu s obiteljskom kućom iza leđa i u kadru, pazeći da se u kadru ne vide niti škola niti djeca "pa to sigurno nije pravi razlog ove skandalozne ministrove reakcije u kojoj policiji daje nalog za uhićenje".

"Razlog je zaštita stranačkih kadrova koji su nagrađivanoj učiteljici izglasali izvanredan otkaz. A ako zaista hoćete politiku maknuti iz škola, ja se slažem. HDZ-ovci, napuštajte školske odbore!" poručio je Grmoja.

Fuchs komentirao slučaj nakon sjednice vlade

Ministar Fuchs lošim je u petak ocijenio to što se situacija u školi u Strožancu izvrće i koristi u političke svrhe, istaknuvši kako u slučaju postoji puno elemenata te da su informacije koje su se u javnosti prvotno pojavile sada dobile potpuno drugu sliku.

"Prve informacije koje su se pojavile u medijima dobile su kompletno drugu sliku", rekao je ministar novinarima nakon sjednice vlade, upitan za komentar oprečnih informacija koje dolaze iz škole u Strožancu, gdje su učenici u srijedu bojkotirali nastavu zbog otkaza ugovora o radu razrednici Zrinki Perković Dodig.

Školski odbor donio je odluku o otkazu učiteljici nakon konferencije za novinare stranke Most na kojoj je zatraženo da se rasvijetli incident u školi kada je učenik petog razreda željeznom šipkom zaprijetio učitelju i učenicima.
 

Pročitajte više