Grmoja najavio sjednicu antikorupcijskog vijeća, dolaze zviždačica i bivši sindikalac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja najavio je novu sjednicu vijeća za utorak. Tema sjednice je sisačka rafinerija, a pozvani su Predrag Sekulić i Vesna Balenović. Grmoja je također najavio da će predložiti donošenje zaključka vezanog uz najave premijera oko izmjena Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona zbog curenja informacija.

"U utorak nastavljamo sa saslušanjima vezanim uz sustavnu i dugogodišnju korupciju u INA-i kao i moguću veleizdaju vlade zbog gašenja sisačke rafinerije i pogodovanja Mađarima na kojoj će svjedočiti Predrag Sekulić i Vesna Balenović", napisao je Grmoja.

"Na Vijeću ću predložiti da donesemo i zaključak vezano uz najave Andreja Plenkovića o izmjenama ZKP-a i KZ-a kojim premijer udara na slobodu medija, a sve kako bi zaustavio izlazak u javnost informacija koje kompromitiraju njega i njegove suradnike", dodao je.

Grmoja je nekoliko puta na sjednice vezane uz Inu zvao i Plenkovića, koji je rekao da se neće odazvati te je rad vijeća nazvao "krajnje nebitnim". Na posljednjoj su sjednici vijeća, koja je bila sazvana zbog Ine i zatvaranja sisačke rafinerije, na zahtjev Hrvoja Zekanovića sudjelovali bivši Mostovi ministri Tomislav Panenić i Slaven Dobrović te šef Mosta Božo Petrov.

Pročitajte više