Grmoja: Plenković je definitivno priznao poraz

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MOSTOV Nikola Grmoja smatra da je Andrej Plenković svojim ponašanjem u vezi s prosvjedom u Vukovaru u subotu jasno dao do znanja da je poražen.

"Promjenom odnosa i retorike prema vukovarskom prosvjedu Plenković je definitivno priznao poraz. Plenkovićeva pobjeda nije nepojavljivanje na prosvjedu njegovih unutarstranačkih oponenata zbog straha od izbacivanja iz stranke nego još veća i dugoročnija politička šteta i poraz za cijeli HDZ.

Dakle, umjesto da samo Plenković doživi političku štetu ona se kukavičlukom i strahom za pozicije njegovih oponenata prelila na cijeli HDZ jer je sada valjda svima evidentno da u HDZ-u egzistira jedino osobni interes.

Mediji koji glorificiraju poraženog Plenkovića kao pobjednika, umjesto da pišu o nečinjenju institucija i potresnim i mučnim svjedočanstvima Vukovarki, dokaz su poremećenog sustava vrijednosti u Hrvatskoj.

Pravda i pravna država svima nam moraju biti apsolutni prioritet", piše Grmoja na Facebooku.

Podsjetimo, u subotu je u Vukovaru održan prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina. Prosvjed je još prije mjesec dana najavio vukovarski gradonačelnik, HDZ-ov Ivan Penava. Od same najave prosvjeda mnogi su na isti gledali kao na unutarstranačke obračune u HDZ-u. Plenković je odmah dao do znanja da HDZ ne podržava ovaj prosvjed, a na kraju se od viđenijih članova stranke tamo pojavio samo Stevo Culej. Prema riječima organizatora, na prosvjedu je bilo do 20.000 ljudi, dok se policija zaustavila na brojci od oko 9000.

Pročitajte više