GROZD napao reformu školstva: Djeca nisu pokusni kunići da ih uče o spolnim organima i cjepivima

Foto: Robert Anić/Pixsell

"KONAČNA bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji", stoji u dramatičnom pismu udruge GROZD u kojem pozivaju svoje istomišljenike da se javljaju u javnu raspravu o obrazovnoj reformi koja traje do 15. studenog. Naravno, GROZD najviše "muče" prijedlozi tema u dijelu Zdravlje i Građanski odgoj. 
 
"Dramatična je situacija" 
 
"Prijavite se, potražite prijedlog međupredmetne teme Zdravlje odnosno teme Građanski odgoj i komentirajte. Upoznajte i svoje prijatelje s ovom aktualnom situacijom koja je opet postala dramatična i oko koje se opet svi trebamo angažirati!", stoji u pozivu Kristine Pavlović predsjednice udruge Glas roditelja za djecu (GROZD). 
 
> Boris Jokić- stručnjak kojeg su potjerali antimasturbanti željni srednjovjekovne inkvizicije
 
> Nova voditeljica kurikularne reforme: "Ono što je radio Hrast je vrijedno pažnje" 
 
Ta konzervativna udruga tako inzistira da se predmeti koji imaju istaknutu "odgojnu i svjetonazorsku dimenziju" primjerice u spolnom odgoju u temi Zdravlje i aktivizmu nevladinih udruga u Građanskom odgoju, proglase izbornim predmetom. To bi značilo da  roditelji trebaju dati suglasnost za svoje dijete da se sluša i uči o tom dijelu. 
 
Previše kozmopolitizma, a premalo nacionalizma
 
"U prijedlogu su zanemarene nacionalne vrijednosti domoljublja i hrvatski nacionalni identitet, te općeljudske vrijednosti kao što su etičnost, moralnost i vrijednosti braka i obitelji. Prijedlog više stremi nekom nedefiniranom interkulturalnom, kozmopolitskom i moralno relativističkom duhu", stoji u zamjerkama GROZD-a. 
 
Međupredmetne teme Zdravlja također su na meti GROZD-a, a glavna primjedba je da se trudnoća uvijek spominje kao "neželjena". 
 
Neprihvatljiv je termin - neželjena trudnoća
 
"Time se pridjev 'neželjeno' veže i implicira uz novi život i podsvjesno kod mladih stvara negativnu sliku o djetetu", stoji u zamjerkama GROZD-a.  Osobito je neprihvatljivo za GROZD da se previše priča o reproduktivnim organima, kontracepcijsku zaštitu i cjepivima te misle da iza svega stoji farmaceutski lobi. 
 
"Ponekad se čini da se ne radi o ljudima, već npr. o kunićima", stoji u zamjerkama GROZD-a u kojem se dodaje da je "odgovorno spolno ponašanje" suženo samo na uporabu "zaštite", a da se zanemaruje "prijateljstvo".  
 
Ne žele da djeca slušaju o pravu na izbor i o podržavanju različitosti
 
"Mladima se nameću nedefinirani pojmovi poput 'pouzdane zaštite' ili 'zaštićenog odnosa'", zabrinuti su konzervativci kojima smeta da se ne govori "o suvremenim spoznajama o početku života i o razvoju djeteta od začeća nadalje". Isto tako protiv su toga da djeca u trećem razredu Osnovne škole slučaju o "pravu na izbor" i "podržavanju različitosti". 
 
"Od 3. razreda OŠ nadalje predviđene su teme seksualnog nasilja i prihvatljivih i neprihvatljivih dodira, za koje se zna da imaju svoje korijene u seksološko-pedofilskim krugovima temeljenim na zloglasnim istraživanjima Kinseyeva instituta", zabrinuti su konzervativci. Djecu i mlade se u više navrata upućuje gdje da "potraže stručnu pomoć" i da idu na liječničke i ginekološke preglede, dok se u cijelom prijedlogu uopće ne spominju roditelji, jedna je od zamjerki.
 
"Odlazak stručnim službama i liječniku trebao odvijati uz znanje i dogovor s roditeljima!", stoji u prijedlogu GROZDA.   GROZD-ovce, naravno, posebno muče nevladine udruge koje povezuju sa Sorosovom fondacijom, a tvrde da su kreatori obrazovne reforme zapravo u sukobu interesa. Posebno su ljuti naravno na Borisa Jokića. 
 
Oprez roditelji, ide Soroš 
 
"Roditeljski oprez je više nego opravdan kad znamo da je uvođenje kurikularne reforme vremenski sinhronizirano s osiguravanjem velikog novca iz Soroševe fondacije (Open Society) za 50-tak lijevoliberalnih udruga iz tzv. Good inicijative. Radi se o udrugama iz Platforme 112, kao što su GONG, Forum za slobodu odgoja, RODA, Zagreb Pride, Lezbijska udruga LORI, Centar za ženske studije, CESI ili Institut za društvena istraživanja. One su do sada ulazile u škole na „mala vrata“, a ovom bi reformom ušle na 'velika vrata'. Iz spomenutog Instituta inače dolazi g. Boris Jokić i još dvoje-troje ljudi iz autorske skupine ove reforme, te se oni zapravo nalaze u sukobu interesa!", stoji u zamjerkama GROZD-a. 
 
Nedrkova sestra vodi Grozd
 
Napomenimo kako je predsjednica udruge GROZD Kristina Pavlović, sestra Ladislava Ilčića, poznatijeg kao čovjeka koji je javno priznao da nikada nije masturbirao. Glas roditelja za djecu (GROZD) konzervativna je udruga koja se prije četiri godine žestoko protivila uvođenju zdravstvenog odgoja u škole, pa su zato osmislili vlastiti program.

Pročitajte više